Open menu
NL EN

Caterpillar D11R Rupsdozer

Caterpillar D11R Rupsdozer
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55070
Schaal:
1:50
Jaar:
2005
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar D11R Rupsdozer in 1:50 is in 2005 als #55070 door Norscot uitgebracht.

Ook al is het een verkleinde replica van de echte Caterpillar D11R CD Rupsdozer het is en blijft natuurlijk alleen al door zijn afmetingen toch een monster van een machine. Door de zwarte accenten (Anti Glare) op de zijkant en achterkant van het Carry Dozer blad, hefcilinders en op de neus wordt dat nog eens extra benadrukt.

Het model is keurig voorzien van metalen rupsen en een functioneel uitgevoerd blad en één tandige ripper. De rippertand is niet verstelbaar. Het model is strak uitgevoerd en zeker gedetailleerd: De cabine is netjes voorzien van een interieur en buitenom van de ROPS beugel.

Jammer zijn toch de erg plastic aandoende hydraulische cilinders van het Carry Dozer blad. Ook de railingen en beugels zijn nogal fors en dik in plastic uitgevoerd. Zo zijn ook een aantal details zoals de koplamp units op de hefcilinders en de vuldoppen redelijk grof uitgevoerdt en dat is zonder meer jammer. Opvallend is ook dat wederom de draaipunten op dit schaalmodel door Norscot niet mee gelakt zijn.

De Caterpillar D11R CD Rupsdozer is verder netjes gelakt en voorzien van strak uitgevoerde belettering.

Binnen deze serie