Open menu
NL EN

Caterpillar 578 Pijpenlegger

Caterpillar 578 Pijpenlegger
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
578GV
Schaal:
1:50
Jaar:
2019
Status:
Gesloten Editie

Vriend en mede verzamelaar en custom schaalmodel bouwer Gertjan Veld bouwde om dit project van zijn custom Caterpillar 578 Pijpenlegger te kunnen realiseren al jaren geleden het benodigde schaalmodel en de bijbehorende kits aangeschaft bij Norbert Mietz op de NAMAC beurs, te Houten.

Als basis voor dit custom project dienen de Caterpillar D9R Rupsdozer van NZG en de wit metalen kit van HIMOBO van de pijpenlegger giek. Daarnaast heeft Gertjan er voor gekozen om achterop de pijpenlegger ook de lier die als kit #23 in 2001 (wat vliegt de tijd) door cADSttachments is uitgebracht in schaal 1:50 aan zijn Caterpillar 578 Pijpenlegger toe.

Het is ons plan om u de komende periode in de "Making-of Caterpillar 578 Pijpenlegger" oftewel "kijkje achter de schermen" te laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen.

Gertjan zal ons middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen op de hoogte houden van zijn vorderingen zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de Caterpillar 578 Pijpenlegger zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Getjan en Wouter 

De Caterpillar 578 Pijpenlegger werd geproduceerd van 1989 tot 1997. De Caterpillar 578 series machines kregen als prefix #8HB voor het serienummer mee.