Open menu
NL EN

Caterpillar 769D Starre dumptruck

Caterpillar 769D Starre dumptruck
Mini specs
Fabrikant:
NZG
Nummer:
477
Schaal:
1:50
Jaar:
2002
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 769D in 1:50 is in 2002 als #477 uitgebracht door NZG.

Het schaalmodel van deze Caterpillar 769D Starre dumptruck is tussen 2002 en 2004 uitgebracht in de nieuwe kleur en pyramid logo’s door NZG onder artikelnummer #477. Het werd ook een van de laatste modellen voordat NZG zijn licentie om Caterpillar schaalmodellen te mogen uitbrengen kwijt raakte.

De Caterpillar 769D Starre dumptruck werd tevens in een witte kleurstelling en talrijke bedrijfsuitvoeringen maar technisch ongewijzigd geproduceerd.

Het schaalmodel is volledig van metaal met uitzondering van de kunststof velgen. De Caterpillar 769C Starre dumptruck is uitgevoerd met functionerende verende assen en is ook de kipper bak zeer goed vormgegeven. De cabine heeft geen interieur meegekregen maar het metalen bordes naast de cabine met de metalen railing maken geven het model toch een stoere look.

Leuk detail zijn de ingebouwde lichten in de voorbumper. Tevens is goed te zien dat de achterkant van de cabine en de uitlaat schuin geplaatst zijn om bijna naadloos de lijn van de kipperbak te volgen. Verder een model zonder opsmuk.

Deze review is mede tot stand gekomen door de achtergrond informatie en foto's van Patrick Baars.

Binnen deze serie