Open menu
NL EN

Caterpillar CP-563C Grondtrilwals

Caterpillar CP-563C Grondtrilwals
Mini specs
Fabrikant:
NZG
Nummer:
401.2
Schaal:
1:50
Jaar:
1995
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar CP-563C Grondtrilwals in 1:50 is in 1995 als #401.2 uitgebracht door NZG.

Dit schaalmodel van de Caterpillar CP-563C is replica van een Vibratory Soil Compactor type machine. In het Nederlands vertaald: Grondtrilwals.

In tegenstelling tot de Caterpillar CS-563C is deze uitvoering voorzien van “nokken” op de drum en wordt daarom ook wel sheepsfoot compactor genoemd. Dit type machine is door Caterpillar ontwikkeld om en nog betere verdichting te krijgen op een reeds cohesieve ondergrond. Het effect van de vele “schapenpoten” creëert op een zeer klein oppervlak een enorme verdichtende werking. Zo kan in minder werkgangen of in al samenhangende grond/ aarde een nog hogere verdichting bereikt worden.

Dit schaalmodel van Caterpillar CP-563C Grondtrilwals is tussen 1995 en 2004 uitgebracht door NZG onder artikelnummer #401.2 in de nieuwe Caterpillar kleurstelling en belettering met het pyramid logo. Het schaalmodel is er in twee varianten: De versie met de open ROPS cabine en de versie met de dichte cabine.

De enkelvoudige walsrol is van nokken voorzien en is uitgevoerd in metaal en voorzien van een zilveren afwerking en met een knik gestuurde bevestiging verbonden aan de machine zodat de machine kan sturen.

De achterwielen hebben nauwkeurig gegoten rubber banden, compleet voorzien van een accuraat weergegeven loopvlakpatroon en zitten bevestigd op kunststof wielnaven.

Beide machines kunnen maar langs 1 kant door de machinist betreden worden. De machinist beschikt over een lucht geveerde stoel en een eenvoudig uitgevoerde centrale bedieningsconsole met daarop een stuurwiel gemonteerd. Het model is voorzien van (te dikke) metalen leuningen bij de opstap, die is geïntegreerd in het chassis.

De motor ruimte is bovenop voorzien van een uitlaat en luchtfilter en aan de achterzijde bevindt zich een radiatorrooster. Het model is niet voorzien van verlichting units en ook niet uitgevoerd met andere onderdelen die bewegen of geopend kunnen worden.

Het model van de Caterpillar CP-563C Grondtrilwals is netjes en strak gelakt en voorzien van correct aangebrachte belettering en type aanduidingen.

Deze Caterpillar CP-563C Grondtrilwals is eigenlijk volledig gelijk aan de Caterpillar CS-563C, waarvan de foto’s in een eigen review zijn geplaatst. Alleen heeft het hier afgebeelde “CP” model een nokken rol in plaats van een gladde walsrol die op de “CS” versie gemonteerd is.