Open menu
NL EN

Over Mij

 Mijn naam is Wouter en ik woon in Nederland. Ik verzamel al een kleine 40 jaar Caterpillar schaalmodellen in schaal 1:48 en 1:50. Het begon allemaal toen ik na mijn opleiding Weg- en Waterbouwkunde als onervaren groentje begon bij de firma Jac Rijk, grondverzet aannemer uit Heinkenszand, tegenwoordig gevestigd in Vlissingen-Oost. Daar maakte ik op diverse werken in BelgiĆ« en bij de aanleg van het werk eiland "de Neeltje Jans" voor de Stormvloedkering in onze eigen Oosterschelde, kennis met zijn imposante vloot in 1:1 Caterpillar grondverzetmachines.     

Tegenwoordig ben ik Senior Planning Consultant bij Vijverberg Management Consultants en gestationeerd bij EPZ in Borssele als (interim) Planning coƶrdinator van de lopend onderhoud- en stop planners. Dus zit ik veelal achter mijn bureau met computerscherm en het enige zand wat ik nu nog zie liggen is aankomen waaien op de rand van de vensterbank aan de buitenkant van het raam van mijn kantoor.

Mijn vader was een fanatiek verzamelaar van modelautootjes en nam mij al vroeg mee naar verzamelaars beurzen zoals de NAMAC en daar ontdekte ik al gauw dat er van de machines waar ik toen mee werkte, zoals de Caterpillar 245 graafmachine, DJB 275 Knikgestuurde dumptruck en Caterpillar ATHEY 621 dummptruck om een paar klassiekers te benoemen, ook schaalmodellen in 1:50 te vinden waren.

Voor mij - achteraf gezien - het beginpunt van een omvangrijke verzameling van Caterpillar schaalmodellen die heden ten dage nog altijd maar groter wordt.

Wouter