Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

A

A.I.P.E.T.H.O.A.C.

A.I.P.E.T.H.O.A.C. is de afkorting van Association Internationale pour la Promotion des Engins Techniques et Historiques comme Objets d'Art et de Culture. De Aipethoac is een vereniging waarvan het doel is om liefhebbers van Grondverzetmachines, mijnbouw, bosbouw, transport, etc ..., nieuwe en oud, alsmede schaal modellen elkaar te brengen.

ACCO Super Dozer

De ACCO Super Bulldozer is de grootste en meest krachtige Rupsdozer ooit gemaakt. Hij werd gebouwd in Italiƫ, door de firma Umberto Acco. De ACCO Super Bulldozer werd hoofdzakelijk gebouwd uit Caterpillar onderdelen. De rupsdozer heeft een brutogewicht van 183 ton en wordt aangedreven door twee Caterpillar motoren van ieder 503 kW vermogen en heeft een dozer blad van 7 mtr.

ACMOC

ACMOC is de afkorting van Antique Caterpillar Machinery Owners Club. De doelstelling van de internationale club met meer dan 3000 leden is het ondersteunen van de restauratie van antieke Caterpillar machines (circa 1925 - 1960) om zo de geschiedenis van Caterpillar machines voor later te behouden.

Ad Gevers

Ad Gevers is een Nederlandse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen. De focus ligt op Rupsdozers en Scrapers.

AGCO

AGCO, Your Agriculture Company, (NYSE: AG) is opgericht in 1990 en biedt een compleet productengamma van trekkers waaronder de (Caterpillar) Challenger, maaidorsers, hooiwerktuigen, spuitmachines en verspreiders, veervoeder-, bodembewerkings- en andere werktuigen en bijbehorende reserveonderdelen.

Airbrush1zu50

Airbrush1zu50 wordt gerund door Danny Laible uit Duitsland en is gespecialiseerd in het custom "verouderen" van (Caterpillar) schaalmodellen in alle schalen. Nieuwsgierig geworden? Bezoek zijn Facebookpagina om een indruk te krijgen van zijn indrukwekkende skills!

Articulated

Articulated betekend knikgestuurd. Een knikgestuurde machine is zo ontworpen dat hij in het midden kan knikken voor het sturen. Caterpillar past deze techniek bijvoorbeeld toe in zijn huidige ADT (Articulated Dump Trucks) Knikgestuurde dumptruck "700" modellen.