Open menu
NL EN

Landbouwmachines

De geschiedenis van de Caterpillar Challenger landbouw tractor vindt zijn oorsprong in de legendarische technologie van Caterpillar, maar is sindsdien uitgebreid met de toevoeging van wieltrekkers, maaidorsers, balenpersen en zelfrijdende spuitmachines en injecteurs, elk met een eigen diepgewortelde geschiedenis.

Hoewel sterk betrokken bij de agrarische markt tijdens de vroege en het midden van de 20e eeuw, Begon Caterpillar zich voornamelijk te richten op bouwmachines toen landbouw trekkers met rubberen banden de agrarische markt begonnen te domineren.

Caterpillar stapte echter opnieuw binnen op de agrarische markt met de Challenger lijn van rubber-rupstrekkers. De Challenger-trekker werd samen met het gepatenteerde Mobil-tracTM-systeem in 1987 geïntroduceerd. Mobil-trac betekende een grote stap voorwaarts dankzij de grotere tractie en de geringe bodemdruk, de verminderde bodemverdichting en grotere veelzijdigheid, waardoor men goedkoper en productiever kon werken.In de loop der jaren heeft het merk Challenger een flinke ontwikkeling en groei doorgemaakt, van het ene hoogtepunt naar het andere.

De verbeteringen in de loop van de jaren omvatten een omschakeling van kabels naar hydraulisch aangestuurde bedieningselementen, computergestuurde controlesystemen, koppelverdelers, planetaire powershift-versnellingsbakken, differentieelbesturing – om er slechts enkele te noemen.

AGCO begon daarnaast in 2002 met de productie van de Challenger-rupstrekkers onder licentie van Caterpillar. De onafgebroken productontwikkeling leverde de MT 'B'-serie op en vervolgens de 'C'-serie AGCO Challenger, zoals we die vandaag de dag kennen – een van de meest krachtige en rendabele landbouwtrekkers binnen de markt ondersteund door een wereldwijd (Caterpillar)dealer netwerk.

Series

Alle Landbouwmachines