Open menu
NL EN

Eric C. Orlemann

Over Eric C. Orlemann

Eric C. Orlemann werkt al meer dan 27 jaar als een professionele fotograaf en communicatie specialist in de industriƫle reclame. Als eigenaar van ECO Industrial Communications, heeft hij vele van de grote fabrikanten van grondverze tmaterieel in de industrie als zijn klanten.

In de loop der jaren heeft Eric C. Orlemann een van de belangrijkste prive grondverzet fotografische collectie in de wereld vergaard. In aanvulling op het schrijven of co-authoring dertien boeken over grondverzet fabrikanten van apparatuur, en diverse andere ultra-grote grondverzetmachines, heeft Eric C. Orlemann bijgedragen aan tal van artikelen aan "Equipment Echoes", het officiƫle opinieblad van de Historische Construction Equipment Association.

Orlemann trad ook op als een technisch consultant met betrekking tot reportages over zware en uitzonderlijke machines voor verschillende populaire kabeltelevisie netwerken, waaronder The History Channel, The Learning Channel (TLC), en The Discovery Channel.

En last but not least is Eric C. Orlemann consultant voor Classic Construction Models (CCM) en levert een bijdrage tot realiseren van een aantal van de mooiste en meest gedetailleerde schaal modellen die voldoen aan de wensen van verzamelaars over de hele wereld.

Boekenlijst Eric C. Orlemann

Boektitel "Caterpillar Galary"

Taal: Engels.Paginas: 192.Uitgever: Motorbooks Intl.Datum uitgave: Juni 2006.ISBN (10 digit): 0760325537. ISBN (13 digit): 9780760325537.

Het boek Caterpillar Gallery is een kennismaking met het wereldmerk Caterpillar. Deze fotografische essay omvat de periode van 1925 tot heden, met de nadruk op de moderne state-of-the-art machines van het bedrijf en is geschreven door een van de meest productieve bedrijfs historici. Het begint met een uitleg over de oorsprong van de fabrikant met het samengaan van Holt en Best, en lanceert vervolgens het leukste gedeelte - de machines zelf:

  • Rupsdozers (inclusief Challengers & Rupsladers)
  • Motorgraders
  • Scrapers (zowel getrokken en aangedreven)
  • Dumptrucks (zowel knikgestuurde als starre trucks)
  • Wielladers en Wieldozers (Verdichters, Graaf/laadcombinaties en Schrankladers)
  • Hydraulische graafmachines

Als onderdeel van de nieuwe "Gallery" serie van MBI Publishing Company, is het boek compleet met tientallen foto's geschikt voor een onderhoudend en informatief aantal uurtjes leesplezier, en is gebonden in een flexi-bindend voor duurzaamheid en leesbaarheid.