Open menu
NL EN

Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie

Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie
Mini specs
Fabrikant:
NZG
Nummer:
429
Schaal:
1:50
Jaar:
1997
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 436C IT in 1:50 is in 1997 als #429 uitgebracht door NZG.

Tussen 1997 en 2004 werden in totaal drie varianten uitgebracht door NZG. Naast de standaard Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie is er de "RACING” uitvoering en een fantasie zilveren “Model of the year 1998”. Deze modellen hebben allen artikelnummer 429 of 430 meegekregen.

Volgens de website van NZG zouden ze ook een 436C basis uitvoering hebben gemaakt maar die heb ik nog nooit ergens gezien. Ze hebben dan ook bij hun eigen historische modellen overzicht gewoon bij beide modellen de foto van een en dezelfde Caterpillar 436C IT versie geplaatst.

Alle Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie varianten zijn voorzien van een gesloten cabine. Het schaalmodel heeft aan de achterzijde twee hydraulisch inklapbare stempels voor de stabiliteit. De beide assen zijn sturend uitgevoerd. Mooi profiel banden. Daarnaast heeft het model een keurig weergegeven en werkende laad en graaf arm combinatie. Het motorgedeelte en de cabine zijn strak weergegeven. De cabine bezit een leuk interieur met draaibare stoel voor de machinist en is voorzien van getint glas. Verlichting of spiegels ontbreken op het model.

De Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie is voorzien van vast gemonteerde en standaard bakken. In tegenstelling tot de recentere modellen van Norscot dus niet voorzien van een divers arsenaal van Worktools die de veelzijdige inzetbaarheid van dit type machine extra onderstrepen.

Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie

De Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie werd in 1996 in Amerika en Engeland geïntroduceerd als de vervanger voor de Caterpillar 436B.De Caterpillar 436C heeft een Caterpillar 3054 motor die 84 flywheel HP produceert. Volgens de sales database op Ritchiewiki zijn er meer dan 6500 stuks Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinaties van de band gerold.

Mocht iemand in het bezit zijn van een mooie actie foto van de Caterpillar 436C IT Graaf/laad combinatie dan hou ik me van harte aanbevolen.

Ook de brochure of specificatie sheet heb ik helaas nog niet als hard copy in mijn bezit: Daarom graag een e-mail als u me daar mee kunt helpen.

De machine is standaard voorzien van een centraal draaipunt. De machine is beschikbaar met single-tilt of parallel lift, all-wheel 4x4 of twee wiel aandrijving. Gedurende de productie periode onderging het model een waslijst aan modificaties zoals bijvoorbeeld een powershift transmissie en verhogen van het vermogen tot 96 HP.