Open menu
NL EN

Caterpillar M316D Graafmachine

Caterpillar M316D Graafmachine
Mini specs
Fabrikant:
Diecast Masters
Nummer:
85171
Schaal:
1:50
Jaar:
2016
Status:
Beschikbaar
Type:
Graafmachines op banden

Het schaalmodel van de Caterpillar M316D Graafmachine op banden in 1:50 is in 2016 als # 85171 opnieuw uitgebracht door Diecast Masters in de "Core Classic Series".

Toen Diecast Masters eind 2015 de Caterpillar licentiehouder overnam van Norscot, die in 2007 de Caterpillar M316D Graafmachine produceerde onder #55171, werd het model in 2016 direct uitgebracht binnen de nieuwe Diecast "Core Classics Series" onder #85171. 

Behoudens Bob de machinist en de Diecast Masters "Core Classics" kartonnen verpakking is er verder niets aan het schaalmodel toegevoegd of veranderd in vergelijk met het Norscot schaalmodel.

Dit gangbare type mobiele graafmachine worden steeds vaker door kleine aannemers en wegenbouw bedrijven gebruikt en kun je dus elke dag wel ergens in Nederland aan het werk zien. Zeer divers inzetbaar en door snel koppelingen van allerhande hulpstukken te voorzien. Voor veel ZZP'ers zijn deze machines een ideale workmate om hun eigen bedrijfje kunnen starten.

Het schaalmodel is erg compleet uitgerust. Uitklapbare hydraulische stempels en een hefbaar Dozer blad aan de andere kant van de machine. Spiegels en hydraulische leidingen maken dit model af. Kleine details: verlichting in het contragewicht en gevarenstickers: denk aan de draaicirkel van een werkende machine = Safety First! Ook is de standaard graafbak door middel van het snel wissel systeem te vervangen voor een ander hulpstuk!

Binnen deze serie