Open menu
NL EN

M318

Graafmachines op banden

Dankzij hun mobiliteit, snelheid, vermogen en betrouwbaarheid zijn Caterpillar graafmachines op banden gemakkelijk de meest veelzijdige machine in uw machinepark. Uitstekend geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals slotenreiniging of wegonderhoud, waarbij u moet rijden en tegelijkertijd een uitrustingsstuk moet gebruiken. Caterpillar graafmachines op banden kunnen tot 35 km/u rijden en zijn dus in staat om zo snel van de ene opdracht naar de andere te rijden waardoor de behoefte aan een extra transportmiddel wordt geminimaliseerd.

Op dit moment omvat het Caterpillar graafmachines op banden acht modellen van de M314 tot en met de M322.

M318

Caterpillar introduceerde de eerste Caterpillar M318 graafmachine op banden in 1995, ontworpen en geproduceerd in Duitsland. Hij werd aangedreven door een Caterpillar 3116 DIT dieselmotor die 98kW vermogen produceerde.  Daarna volgde de M318C (MH),  M318D (MH), M318F tot de introductie in 2020 van de huidige Caterpillar M318  Next Gen als de nieuwste telg in de M318 series.

De M318 Next Gen graafmachine biedt topprestaties met 14% meer zwenkkoppel en ongeëvenaarde veelzijdigheid met volledig geïntegreerde kantelbare zwenkinrichting en geavanceerde hydrauliek. Enkele harde feiten ter vergelijk met zijn eerste broertje: De machine heeft een Caterpillar C4.4 ACERT™ motor goed voor een netto vermogen 131 kW, bedrijfsgewicht 19950 kg en een laadbak 0,91 m3.

Dankzij hun mobiliteit, snelheid, vermogen en betrouwbaarheid behoort de Caterpillar M318 graafmachine op banden gemakkelijk tot êên van de meest veelzijdige machines in uw machinepark.

Uitstekend geschikt voor een groot aantal toepassingen, zoals slotenreiniging of wegonderhoud, waarbij u moet rijden en tegelijkertijd een uitrustingsstuk moet gebruiken. De Caterpillar M318 Next Gen graafmachine op banden kan 35 km/u rijden en is dus in staat om zo snel van de ene opdracht naar de andere te rijden waardoor de behoefte aan een extra transportmiddel wordt geminimaliseerd.

Door de extra hydraulische opties is het mogelijk een groot scala aan uitrustingsstukken te gebruiken. Onderhoudspunten zijn bereikbaar vanaf het maaiveld, zodat de omstandigheden om machineparkonderhoud te plegen veiliger zijn.

Van de M318 series graafmachine op banden zijn er schaalmodellen in 1:50 uitgebracht van de M318 (A), M318 Racing en M318C (NZG Modelle) en de M318F en de nieuwste M318 "Next Gen" (Diecast Masters).

In deze serie