Open menu
NL EN

Caterpillar DW6 Landbouw tractor

Caterpillar DW6 Landbouw tractor
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
QuADDW6
Schaal:
1:50
Jaar:
2009
Status:
One of a kind

Het model van de Caterpillar DW6  Landbouw tractor in schaal 1:50 is in 2009 custom gebouwd.

Voor dit custom project van zijn Caterpillar DW6 Landbouw tractor maakte Ad Gevers gebruik van de onderdelen van de Caterpillar D6C Dozer van Shinsei. Met een zeer beperkt aantal foto's en slechts weinig technische informatie als referentie voor handen kwam dit unieke schaalmodel tot stand.

Ook binnen de “Black Rat Model Collectie” van Nieuw-Zeelander Bruce Rolston is een Caterpillar DW6 Landbouw tractor uitgebracht.

Gelukkig voor u en mij is er ook nog een mooie serie foto's bewaard gebleven over de totstandkoming van dit met de hand gebouwde schaalmodel en die zijn verwerkt zijn in een Making-of Caterpillar DW6 Landbouw tractor.

Nieuwsgierig geworden? Klik op de foto!

Caterpillar DW6 Landbouw tractor

Het schaalmodel van de Caterpillar DW6 Landbouw tractor die Ad Gevers bouwde is afgeleid van de Caterpillar D6B Dozer en werd geïntroduceerd in begin '60 jaren in Amerika.

De geschiedenis van de Caterpillar DW6 begint echter al in 1949, als men op zoek naar een alternatief voor de trage, logge en zware rups tractoren de eerste twee Caterpillar D6 Rupsdozers ontdoet van hun rups onderwagen.

De Caterpillar DW6 Landbouw tractor is dus kort gezegd en simpelweg een rupsdozer die is voorzien van een onderstel met wielen. En zo ontwikkeld men het concept om op basis van een betrouwbare en standaard Caterpillar machine een sterke wiel tractor te kunnen leveren voor de inzet in de suikerrietplantages.

Mocht u in het bezit zijn van meer foto's of aanvullende achtergrond informatie over de 1:1 Caterpillar DW6 Landbouw tractor dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

PDF Caterpillar D6B Rupsdozer AE40352-06(4-65)

Binnen deze serie