Open menu
NL EN

Caterpillar 772 Starre dumptruck

Caterpillar 772 Starre dumptruck
Mini specs
Fabrikant:
Norscot
Nummer:
55147
Schaal:
1:50
Jaar:
2008
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 772 in 1:50 is in 2009 als #55147 uitgebracht door Norscot.

Het schaalmodel van deze Caterpillar 772 Starre dumptruck is uitgebracht met de nieuwe POWER EDGE logo’s en is volledig van metaal met uitzondering van de kunststof velgen, maar dat valt niet op omdat ze er netjes en strak uitzien.

Tegenwoordig wordt ook chassis mooi en gedetailleerd uitgevoerd. De vooras is sturend, maar het model van Caterpillar 772 Starre dumptruck heeft geen verende assen. Het model staat op goed geprofileerde rubber banden. De kipper bak, volledig uit een stuk, is zeer goed vormgegeven, maar kan helaas niet voldoende ver omhoog bij het leeg kippen en dat vormt eigenlijk het enige minpunt van het totale schaalmodel van de Caterpillar 772 Starre dumptruck.

Het meest kenmerkende en in het oog springende van deze nieuwe machine is de centraal geplaatste cabine, keurig voorzien van interieur en opstap mogelijkheden aan beide zijde van de truck. Daarnaast is ook de enigszins gebogen motorgrill een echte eye catcher.

De complete opbouw naast de cabine met tal van details en de strak weergegeven railing en spiegels maken het schaalmodel van de Caterpillar 772 Starre dumptruck goed geslaagd.

Caterpillar 772 Starre dumptruck

De Caterpillar 772 Starre dumptruck is voorzien van de 6-cylinder diesel Caterpillar C18 ACERT™ motor.

De Truck beschikt over een laadvermogen van 45 ton, wat goed is voor 31.3 m3 en bereikt een maximale snelheid bij volle belading van 79,7 km/h.

Topprestaties. De Caterpillar 772 Starre Dumptruck is speciaal ontwikkeld voor de bouwterrein-, mijnbouw- en steengroevetoepassingen en optimaliseert eisen voor lagere kosten per ton, problemen om vakkundige werklui te vinden en de algehele conditie en veiligheid. Betrouwbaar, duurzaam, degelijk. De robuuste constructie en de eenvoudige onderhoudsprocedures waarborgen een lange levensduur met lage bedrijfskosten.

Belangrijkste kenmerken van de Caterpillar 772 Starre Dumptruck:

  • Verbeterd toegangssysteem.
  • Groter machinistenstation.
  • 100% meer glas in de cabine voor beter zicht.
  • Ergonomisch ontworpen cabine-interieur.
  • ACERT™ Motortechnologie om te voldoen aan emissienormen en voor een beter brandstofrendement.
  • De elektronische koppelingsdrukregeling maakt het schakelen veel soepeler.