Open menu
NL EN

Caterpillar 789 Mijnbouw truck

Caterpillar 789 Mijnbouw truck
Mini specs
Fabrikant:
Conrad
Nummer:
2725
Schaal:
1:50
Jaar:
1989
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar 789 in 1:50 is in 1989 als #2725 uitgebracht door Conrad.

De firma Conrad is al jaren geleden zijn licentie om Caterpillar schaalmodellen te mogen maken kwijt geraakt aan Norscot dus mede daardoor is het een ook een zeldzaam schaalmodel.

Het model is volledig van metaal met uitzondering van de kunststof velgen, maar dat valt niet op omdat ze er netjes en strak uitzien. De vooras is sturend en het model staat op mooi gemaakte verende assen. Het model staat op goed geprofileerde en vet dikke rubber banden.

De kipper bak is volledig uit een stuk en een zeer goed vormgegeven. De Caterpillar 789 mijnbouw truck heeft een geheel links (rechts als je er voor staat) geplaatste cabine, keurig voorzien van interieur en opstap mogelijkheden aan de voorzijde van de truck. Daarnaast zijn de bordessen voorzien van keurig dunne metalen railingen. De complete opbouw naast de cabine en grill aan de voorzijde is strak maar sober uitgevoerd en in zijn geheel is het model dank ook goed geslaagd.

Caterpillar 789 mijnbouw truck

De Caterpillar 789 mijnbouw truck is een van de “golden oldies” van de door Caterpillar ontworpen mijnbouw trucks en werd in 1986 geïntroduceerd en special ontworpen voor het werk in de mijnbouw, groeves of in het grondverzet en is volledig afgestemd op het eigen Caterpillar wiel lader en hydraulische graafmachine programma en staat garant voor kortere laadtijden en maximale productiviteit.

De Caterpillar 789 mijnbouw truck is voorzien van een Caterpillar 3516 69 liter V-16 cylinder motor die een 1705 Netto hp produceert. De maximale rijsnelheid is 54 km/uur. Op dit moment zijn de huidige “C” en “D” versies een onderdeel van het Caterpillar mijnbouw truck programma.

De Caterpillar 789 mijnbouw truck weegt leeg 112 ton en heeft een laad capaciteit van 180 ton. Hij was destijds niet de grootste in zijn klasse overall, maar wel de grootste mechanisch aangedreven mijnbouw truck, omdat andere fabrikanten in deze klasse een diesel - elektrisch systeem leverden.

In de bijgevoegde clip van Discovery Channel's "Massive Engines", showt gastheer Chris Barrie ons de ins en outs van de krachtige Caterpillar 789 Diesel motor in combinatie met efficient brandstof gebruik zorgen er voor dat deze Caterpillar 789 mijnbouw truck een kleine 180 ton lading kan vervoeren tegen een uiterst scherpe kostprijs.

Binnen deze serie