Open menu
NL EN

EBIANUM 2024

27 april 2024

Het Eberhard EBIANUM, gevestigd in Fisibach, Zwitserland fungeert als een Bouwmachinemuseum en een unieke locatie voor alle soorten evenementen.

Herinneringen, begrip, informatie, ervaringen, ontdekkingen, en een blik op de toekomst.

Anders is beter dan beter. Deze gevoelens en gedachten geleide de familie Eberhard toen ze dit unieke museum concept ontwikkelden. Welke volwassene droomt er niet van om weer even een kind te zijn voor een tijdje? Dit is waar deze dromen uitkomen, voor kinderen in ieder geval, de ideale omgeving voor het beleven van een onvergetelijke belevenis.

Eberhard - Pioniers gisteren. vandaag. morgen.

Op zaterdag 27 april 2024 vierde het EBIANUM Bouwmachinemuseum haar negen jarig bestaan met een groots opgezette schaalmodelshow. Ook dit jaar was weer een zware (letterlijk!) delegatie uit Nederland met wederom een aantal exclusieve custom en unieke 3D gebouwde (Caterpillar) schaalmodellen aanwezig om dit unieke evenement bij te wonen.

Helaas was ik zelf dit jaar weer hindert vanwege mijn werk. Gelukkig waren Ad, Gertjan en Jack wel aanwezig en heb ik een groot aantal foto's ontvangen (Gertjan bedankt!) om zo iedereen die niet live aanwezig kon zijn toch een te laten genieten van de vele (Caterpillar) schaalmodellen die te  getoond werden tijdens EBIANUM 2024. 

Radiografisch bestuurbare (RC) Modellen

Er was ook volop beweging met diverse radiografisch bestuurbare Caterpillar schaalmodellen.  Een kleine impressie met YouTube beelden en foto's vanaf het EBIANUM bouwterrein!

FanKit Models

FanKit Models maakt miniatuur modellen in verschillende schalen (1/50, 1/35, 1/72) van civiele- en militaire voertuigen en bouwmachines. Alle schaalmodellen zijn handgemaakt van resin met behulp van verschillende accessoires zoals foto etched materiaal, offset druk decals en professionele airbrush verf en worden zo gedetailleerd mogelijk in overeenstemming met de gebruikte schaal nagebouwd.  

Simona en Christian namen hun complete programma mee met als highlight de spiksplinternieuwe  KRESS 200C III Coal Hauler. 

In nauwe samenwerking met Kari van K+ Mining Models gevestigd in Zwitserland is dit ENORME schaalmodel van de KRESS 200C III Coal Hauler ontworpen, ontwikkeld en gemaakt volgens de hoogste normen:  Talrijke kleine details,  echte rubber banden, opklapbare bordesladder,  en stuurbare assen om maar een paar dingen te benoemen. Zonder twijfel een MUST HAVE voor iedere grondverzetverzamelaar en een welkome aanvulling op mijn PoweredbyCat collectie. #HUGHINSCALE

Natuurlijk ook aanwezig de Caterpillar 977L Rupslader en de Caterpillar DW21 met Athey PR21 getrokken dumper en ook nog unieke de Delta Machinery PL95H Pijpenlegger. 

MSM

MSM - Mountain Scale Manufacturing is opgericht door Andreas Eberle, een gepassioneerde modelbouwer en schaalmodel verzamelaar uit Liechtenstein.  Met regelmaat verschijnen klein serie exclusieve custom bouwplaats hulp gereedschappen die het mogelijk maken een machine variant of een uniek hulpstuk aan uw (Caterpillar of Eberhard) diorama of verzameling toe te voegen. Tijdens EBIANUM 2024 werd de nieuwste release onthuld:

  • Eberhard 10ft Materiaal container  #5307/07 EBERHARD

MSM - Mountain Scale Manufacturing biedt met deze Eberhard 10ft Materiaal container in schaal 1:50 de Eberhard fans en verzamelaars de kans hun verzameling of diorama nog meer uitstraling te geven. De beide deuren kunnen geopend worden en de container is op te pakken met een heftruck. 

Wilt u de gelimiteerde editie Eberhard 10ft Materiaal container bestellen? kijk dan hier: MSM - Mountain Scale Manufacturing

Klik op de foto en DOWNLOAD de MSM Catalogus 2024!

MSM Katalog 2024.pdf

EBIANUM Bouwmachinemuseum

Buitenom dit unieke evenement zijn de deuren van het EBIANUM Bouwmachinemuseum voor het publiek open op elke zaterdag en zondag en feestdagen van 10.00 tot 17.00 uur. Op de vrije woensdagmiddag is het EBIANUM geopend van 13.30 tot 17.00 uur. De toegang tot de "bewegende ervaring voor jong en oud” in het EBIANUM is niet gratis, maar alleen al de unieke tentoongestelde verzameling schaalmodellen in het museum is de entree prijs meer dan waard.

Nieuwsgierig? Lees meer op www.ebianum.ch of beter nog, kom op bezoek in het EBIANUM.