Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2014

22 maart 2014

Zaterdag 22 maart 2014 vond de 23e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats.

Op deze speciale tentoonstelling kon men allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. Deze Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er een ruim aanbod van miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke te koop aangeboden werden.

Ad Gevers bemande samen met Richard van der Horst, Huub van Dijk (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu), Gertjan Veld en Jack Schrijen en MiniMovers weer een gezamenlijke stand.

Tevens was er dit jaar een speciale promotie actie voor het tijdschrift BAGGERMODELLE. Bezoekers van stand 226, 227 en 228 ontvingen de speciale discount sticker voor een fikse korting op hun nieuwe abonnement van dit unieke magazine voor de verzamelaar van grondverzet- en zwaartransport schaalmodellen.

Gertjan

Anton met limburgse vlaai

Jack en Richard

Ad

Nieuwsgierig naar het complete verhaal? De Eerste dozer ooit...

Huub

Huub presenteerde zijn website Bouwmachinesvantoen, een uniek digitaal foto museum van Nederlandse aannemers, hun (Caterpillar) bouwmachines en de mensen die er werkzaam waren in de vorige eeuw.

De basis van Huubs website zijn veeal bedrijven welke niet meer bestaan. Dus zo’n digitaal museum kan hij alleen maken en uitbouwen met u hulp. Oude foto’s, verhalen, bedrijfsinfo, logo’s enz. enz. zijn van harte welkom. Deze kunt u naar hem mailen of per post verzenden, uiteraard word de bron altijd vermeld.

Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op de website van Bouwmachinesvantoen en geniet van alle fotos en verhalen uit de oude doos.

Van links naar rechts: Wouter, Gertjan, Jack, Gilbert, Huub, Ad en Richard (Anton staat achter het bord -))

Tonkin Replicas

Tonkin Replicas was voor het eerst aanwezig op de Modelshow Europe en onthulde in hun stand, naast de nieuwe Caterpillar 988K, 972K en 966K wiellader modellen en de Caterpillar 775G Dumptruck, twee nieuwe nog nooit eerder vertoonde Caterpillar schaalmodellen, namelijk de Caterpillar 994H wiellader en de Caterpillar MT4400D AC Mining Truck, beide in schaal 1:50.

Niet alleen als schaalmodel geen kleine jongens, maar ook nog eens zeer veelbelovend qua uitvoering. De verwachte uitlevering is respectievelijk gepland voor zomer en najaar 2014. Dus u kunt nog even sparen...!

Hermann Muller Modelbau - Duitsland

De Duitse firma Hermann Müller Modellbau heeft recent een custom schaalmodel van de unieke overslagmachine MULTIDOCKER Cargo Handler 74D in schaal 1:50 uitgebracht.

U begrijpt dat een van deze twee unieke MULTIDOCKER Cargo Handler 74D schaalmodellen die hier op de foto zijn vastgelegd aan het einde van de Modelshow Europe een plaatsje heeft gekregen in de verzameling van MiniMovers.

CypModels - Roemenie

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu van CypModels showde zijn nieuwste projecten:

De Bushmaster is een in Australië gebouwd pantserwielvoertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES. Hij is in gebruik bij de strijdmachten van Australië en Nederland. De naam verwijst naar de gifslang Bosmeester; in het Australische leger heet het voertuig gemeenlijk de "Bushie".

De FireKing is een in Australië gebouwd bosbrand bestrijdings voertuig en is afgeleid van de Bushmaster en in gebruik bij diverse brandweer korpsen in Australië.

Dan Models - Roemenie

Dan Models uit Roemenie, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, had maar liefst 3500 kilometer afgelegd om zijn modellen op de Modelshow Europe 2014 te komen schowen. Hij heeft bekend gemaakt in 2014 een nieuw en uniek resin schaalmodel uit te zullen brengen in schaal 1:50 van de No 10 Tractor (1e versie)

Update foto's en details, de verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model en de geplande levertijd zullen wanneer ze bekend zijn op onze website vermeld worden. Dit unieke model van de No 10 Tractor (1e versie) wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Natuurlijk wordt dit unieke schaalmodel niet (alleen) als losse trekker geleverd zoals u kunt zien op de foto. Maar daarover later meer..... Nogmaals: 2014 wordt een jaar vol verrassingen!!!

Armymodels - Nederland

Ook onze vrienden Carol & Judith Westerhoff en Henk Heuvelman waren present met hun zelfgebouwde legermodellen en ook de nieuwe Bushmaster kit van CypModels werd door hun gepresenteerd.

Frank Hoelzen - Duitsland

Jan Hildebrand - Duitsland

Jan Hildebrand is een Duitse custom schaalmodel bouwer en hij ontwikkelt en produceert in kleine oplagen handgemaakte attachments voor Hydraulische graafmachines in schaal 1:50. Nieuwsgierig naar de op dit moment beschikbare modellen en kits? Kijk dan hier: Jan Hildebrand.

In zijn huidige assortiment bevinden zich diverse hulpstukken voor de Caterpillar 330D / 336D Hydraulische graafmachine van Norscot. Alle hulpstukken passen, zonder enige aanpassing, direct op de bestaande snelkoppeling van dit model.

Les Miniatures du Faubourg - Frankrijk

Les Miniatures du Faubourg is een kleine Franse onderneming die in gelimiteerde series schaalmodellen van zeldzame en bijzondere bouwmachines en vrachtwagens in schaal 1:50 produceert.

In eigen beheer heeft men een aantal volledig nieuw ontwikkelde varianten van de Caterpillar 769 "C" en "D" series uitgebracht. Veel, zeer veel aandacht voor de details en functionaliteit. Op de Modelshow Europe werden deze modellen voor gepresenteerd.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op Les Miniatures du Faubourg voor meer informatie over deze en andere unieke schaalmodellen.

Kas Castelein - Nederland

En meer Caterpillar

Met dank aan de makers van alle foto's van dit evenement: Ad, Carol, Gertjan, Huub en Thomas Wilk.

Graag tot ziens op de Modelshow Europe 2015!!