Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2024

16 maart 2024

Zaterdag 16 maart 2024 vond de 31e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats. 

Op deze speciale tentoonstelling kon men weer allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. De Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er een zeer ruim aanbod van miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke te koop aangeboden werden.

Natuurlijk was MiniMovers samen met een aantal vrienden tijdens de Modelshow Europe 2024 aanwezig in onze stand 39-44. 

MiniMovers

Diecast Masters

Diecast Masters toonde deze Modelshow Europe de langverwachte nieuwe Caterpillar graafmachine schaalmodellen binnen hun 1:50 schaal diecast "Graafmachine Evolution Series":  

  • Caterpillar 225 en 323 "Next Gen" Graafmachine #85715

De “Caterpillar Evolution Series” van Diecast Masters zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en de ontwikkeling binnen de grondverzet technologie, van de vroegste grondverzetmachines van Caterpillar tot de meest recente.

Diecast Masters brengt hiermee oude en nieuwe Caterpillar machine modellen samen. Samen met de schaalmodellen bevat elk pakket ook een rijk geïllustreerd boek dat het evolutionaire verhaal vertelt, van de “Golden Oldie” machine uit het verleden tot zijn moderne opvolger.

De modellen uit de Evolution Serie zijn op speciale voetplaat gemonteerd en in een kwalitatief hoogwaardige flip-top verpakking geplaatst, beschermd door een zwarte buitenhoes. Een gedetailleerd full colour boekje van 44 pagina’s is inbegrepen bij de schaalmodellen die in de tijdsperiode karakteristieke Caterpillar kleuren en logos en met tijds specifieke machinisten zijn uitgevoerd. Kortom: de evolutie van de machine in woord en afbeeldingen in een unieke set.

Met de komst van de Caterpillar 225 en 323 "Next Gen" Graafmachine Evolution Series set in Q1 2024 wordt wederom een tijdspanne van meer dan vijftig jaar ontwikkeling in de roemruchte Graafmachine geschiedenis van Caterpillar perfect in beeld gebracht.

Gertjan

Gertjan liet zien hoe u uw Diecast Masters Caterpillar schaalmodellen kunt aanpassen en ombouwen met 3D-geprinte uitrustingsstukken en hulpstukken zoals bakken, velgen, banden en nog veel meer zelf gemaakte aanpassingen om een super gedetailleerd schaal model te realiseren!

Daarnaast had hij ook weer een aantal custom modellen van CypModels in zijn unieke Caterpillar reiskoffer displays. Naast de Caterpillar 980C Wiellader pronkte de Caterpillar 826C Vuilverdichter met CARON Semi-U vuilblad en CARON verdichter wielen.

In de andere reiskoffer toonden Gertjan drie custom gebouwde Caterpillar schaalmodellen gebruikte makend van bestaande Diecast Masters schaalmodellen uit de "High Line Series" en zoals gebruikelijk worden zijn verbouwingen tot in de kleinste details verzorgd!  

Op basis van de Caterpillar 745 Knikgestuurde truck bouwde hij met een 3D kit van Andreas uit Brazilië de Hydex FLT (Fuel and Lube) en de Hydex BH40 (Block Handler) Kinkgestuurde trucks.  De Caterpillar 988K Wiellader werd compleet omgebouwd en voorzien van een Block Handler hulpstuk en de benodigde aanpassingen tot de Caterpillar 988K Block Handler.

GL3D Models

Grieto en zijn vrouw, de mensen achter GL3D Models, toonden een aantal van hun nieuwste unieke 3D geprinte en hand gebouwde schaalmodellen van grondverzetmachines van diverse merken waaronder een aantal Caterpillar graafmachine modellen zoals de  Caterpillar 219D, 235D en 231D LC. 

Ik heb al sinds een aantal jaren de Caterpillar 206B FT Graafmachine op banden van GL3D Models in mijn verzameling en buiten kijf is het feit dat GL3D Models de lat heel hoog legt en  kwalitatief enorm mooi custom modellen aflevert. #VAKMANSCHAP

Je begrijpt dat ik dus ook heel erg blij was dat ik op het laatst nog de hand kon leggen op de laatste Caterpillar 231D LC  graafmachine die op de koffer display (waar heb ik dat meer gezien -)) getoond werd.  

Richard

FanKit Models

FanKit Models verraste ons allemaal met het prototype van een nieuw en uniek custom gebouwd schaalmodel in schaal 1:50.  

  • KRESS 200C III Coal Hauler 

 Dit unieke model van de KRESS 200C III Coal Hauler wordt custom hand gebouwd in een zeer gelimiteerd aantal. Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel of uw pre order willen plaatsen neem dan contact op per e-mail via fankitmodels@yahoo.com.  

Naast de Caterpillar 977L Rupslader waren er ook een aantal nieuwe NIET Caterpillar schaalmodellen zoals de KAEBLE en DEUTZ Dozers die zeker de moeite waard zijn om toch even hier getoond te worden. (Niet verder vertellen -))

Cornelis

Binnen onze groep van Caterpillar verzamelaars worden er door diverse custom bouwers nu ook unieke varianten van machines vervaardigt met behulp van een 3D printer. 

Ik ben er van overtuigd dat de 3D techniek, alhoewel nu nog volop in ontwikkeling en binnen de onze hobby en eigenlijk nog in de kinderschoenen staat, in rap tempo ons als verzamelaar de kans zal geven een specifiek schaalmodel, wat je absoluut in je verzameling wilt hebben, voor een acceptabel bedrag te laten ontwerpen en bouwen.

Medeverzamelaar Cornelis uit Nederland heeft die stap al gemaakt. Hij ontwerpt, print en bouwt volledig in eigen beheer voor zichzelf custom 3D geprinte Caterpillar modellen in schaal 1:50. Wat meteen opvalt is de uitstekende kwaliteit en de hoge mate van detaillering van zijn projecten. Meer dan de moeite waard om zijn nieuwste modellen te bewonderen.

Dan Models

D-Models aka Dan Models, uit Roemenië,  was met een stand aanwezig en toonde een aantal nieuwe custom Caterpillar schaalmodellen en graag delen we een kleine impressie van zijn Golden Oldie Series:

Natuurlijk de nieuwste modellen even apart in de spotlight: 

Caterpillar DW10 met ATHEY PD-10 Dumper (2e versie)

Met het custom schaalmodel van deze 19vijftiger jaren Caterpillar DW10 met ATHEY PD-10 Dumper (1e versie) in schaal 1:50 wordt de line-up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar DW10 Series in de verkleinde uitvoering verder voortgezet.

Caterpillar DW10 (3e versie) met MARTIN R3T-10 Trailer

Met het custom schaalmodel van deze 19vijftiger jaren Caterpillar DW10 (3e versie) met MARTIN R3T-10 Trailer in schaal 1:50 wordt de line-up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar DW10 Series in de verkleinde uitvoering verder voortgezet. Het mooie van dit schaalmodel is da t je er natuurlijk meteen een Golden Oldie Caterpillar Dozer als lading boven op kan plaatsen!   Modelshow Europe verkoopprijs 250,- 

Caterpillar D7 RN (kabel systeem) Dozer met La Plant Choate R76 Blad

Met het custom schaalmodel van deze 19veertiger jaren Caterpillar D7 RN Dozer met La Plant Choate R76 blad in schaal 1:50 wordt de line-up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar D7 Dozers in de verkleinde uitvoering nog verder aangevuld met een unieke replica!

CVS Modeltrucks

CVS (Charles van Someren) Modeltrucks is ontstaan uit zijn passie voor trucks. Trucks zijn bij hem van huis uit met de paplepel ingegeven, dit wil zeggen dat vroeger bij zijn ouders vele chauffeurs over de vloer kwamen. Charles liep daar als kleine jongen tussen en vond dat prachtig!

Exclusief leverbaar vanuit Amerika levert hij via zijn webshop nu 3D geprinte (Caterpillar) Hulpstukken onder de noemer "3D Onderdelen grondverzet" voor schaal modellen van grondverzet machines in schaal 1:50.

Voor Caterpillar Rupslader, Wiellader en Dozer schaalmodellen van Diecast Masters is een groeiend aantal 3D onderdelen en kits beschikbaar die het mogelijk maken om zelf een groot aantal machine varianten te bouwen.

Al dit moois is verkrijgbaar via de CVS Model Trucks webshop en af te halen op de beurzen en evenementen zoals de Modelshow Europe waar CVS Modeltrucks aanwezig is. Van harte aanbevolen!  

K+ Mining Models

Laster & Bagger

Daniel Wietlisbach de man achter het team van  Laster & Bagger kwam speciaal vanuit Zwitserland naar de Modelshow Europe ter promotie van HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport.  Het blad is Duitstalig. GRATIS gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website.

Dit betekent dat er in Laster & Bagger alle ruimte is voor het volgen van het complete arsenaal van de bouw modellen: grondverzet, tunnel, hoogbouw, de aanleg van wegen, mijnbouw, vrachtwagens, mobiele en bouwkranen en de zwaar transport industrie. Alle schalen van 1:87 tot 1:16 worden behandeld, zij het als een nieuwe introductie van fabrikanten of het model van de maand, in diorama's of in verzamelaars portretten. Dus meer inhoud en meer leesplezier!

De bezoekers hadden de kans om hem live te ontmoeten en ook meteen een abonnement op Laster & Bagger af te sluiten -)  

NEWS 2024 Modelshow Europe 2024 ACTION Laster und Bagger.pdf
NEWS 2024 Modelshow Europe 2024 Flyer Laster und Bagger.pdf
NEWS 2024 Modelshow Europe 2024 A4 Mackblad.pdf