Open menu
NL EN

Caterpillar 583 Pijpenlegger [Norscot 1:50]

14 november 2011

Afgelopen weekend ontvangen en meteen maar even de tijd gemaakt om deze nieuwste aanwinst in mijn verzameling op de foto te zetten:

  • Caterpillar 583 Pijpenlegger

Dit diecast schaalmodel is in een “gelimiteerde” oplage van 5000 stuks in 1997 vervaardigd door Norscot in schaal 1:50. Het model is verpakt in een luxe full color sleeve rondom de hardpiepschuim verpakking.

Het model is eigenlijk een opgeleukte Conrad 594 pijpenlegger voorzien van een andere verpakking, foute type aanduiding en metalen rupsen. Het model werd dan ook gewoon geproduceerd door Conrad als model #2875 en voorzien van een Norscot jasje. Norscot had namelijk de rechten verkregen om als enige Caterpillar schaalmodellen te gaan produceren en startte met het uitbrengen van een aantal heruitgaven van Ertl, NZG en Conrad modellen.

Maar toch vond ik dat het model niet in mijn verzameling mocht ontbreken. Ik ben nu als gelukkige verzamelaar in het bezit van #717. Meer foto's en achtergrond informatie is binnenkort terug te vinden in de rubriek Pijpenleggers

Meer nieuws