Open menu
NL EN

Zwaar Transport Zeeland set [Tekno 1:50]

8 augustus 2014

Vandaag gevonden op de NAMAC beurs in Houten en meteen maar even de tijd gemaakt om deze nieuwste aanwinst van Tekno in mijn verzameling op de foto te zetten:

  • M.A.N TGX XXL 8x4 met Goldhofer XLE 3+5 dieplader "Zwaar Transport Zeeland - ZTZ" #62454

Ik kan met voorstellen dat u even opschrikt bij de in de titel vermelde merknamen: M.A.N en Goldhofer!! Geen Caterpillar?? En toch wel: De firma Zwaar Transport Zeeland, afgekort "ZTZ" is als dochteronderneming nauw verbonden aan de firma Jac Rijk waar ik ooit starte en in aanraking kwam met het merk Caterpillar en dus feitelijk verantwoordelijk voor mijn verzamelwoede.

ZTZ is de specialist in exceptioneel transport en vervoert niet alleen het eigen machine park van Jac Rijk maar ook al jaren nieuwe Caterpillar machines vanaf de fabriek naar de klant en verzorgt met hun uitgebreide en diverse wagen en trailer park ook voor de verplaatsingen van (bouw) machines van andere aannemers naar de volgende bouwplaats.

Dus toen de Zwaar Transport Zeeland schaalmodel set van Tekno uit kwam was ik al aardig aan het twijfelen over de aanschaf van dit model. Besloot dapper om het niet te kopen. Echter recent zag ik het model vervolgens in de vitrine van mijn vriend Pietkees staan met een Caterpillar 385C van CCM als lading en was ik om. Maar helaas het model, in beperkte oplage uitgebracht, was ondertussen overal uitverkocht.

Mijn zoektocht begon en uit eindelijk dankzij de tip van mijn vriend Sebastiaan (bedankt!) die het model spotte tijdens de NAMAC beurs kon ik het model toch aan mijn collectie toevoegen.

Eerste indruk: Zeer netjes en natuurgetrouwe uitgevoerde zwaartransport set van de M.A.N TGX XXL 8x4 zwaartransport trekker en Goldhofer XLE 3+5 dieplader en dus ondanks dat er geen enkel Caterpillar onderdeel in deze combinatie in 1:1 is verwerkt voor mij persoonlijk dus een erg waardevolle aanvulling in mijn verzameling. Top klasse van Tekno!

Dit is het eerste model wat ik heb gekocht bij Truckmodel.nl Het adres in de provincie Zuid-Holland voor al uw vrachtwagen en tegenwoordig ook al grondverzet miniaturen. Gerund door de vriendelijke Mario van Lint en partner. Vaste tafelhouders op de twee maandelijkse NAMAC beurs in Houten en altijd bereikbaar via hun webwinkel www.truckmodel.nl

Van harte aanbevolen! "Truckmodel.nl daar vindt je het wel"

Meer nieuws