Open menu
NL EN

Caterpillar 349E [CCM 1:48]

2 september 2014

Classic Construction Models (CCM) heeft bekend gemaakt twee nieuwe Caterpillar schaalmodellen uit te zullen brengen in hun 1:48 Diecast Series:

  • Caterpillar 349E L hydraulische graafmachine
  • Caterpillar 349E LME hydraulische graafmachine

De krachtige Caterpillar 349E hydraulische graafmachine werd in 2011 geintroduceerd en combineert hoge prestaties en robuuste duurzaamheid om de productiviteit op het werkterrein te maximaliseren. De Caterpillar 349E kent een 6% hoger motorvermogen en een 5% hogere productiviteit dan zijn voorganger de Caterpillar 345D en voldoet aan de geldende EU Stage IIIB-emissienormen en heeft kortere bovendien cyclustijden. De Caterpillar 300-serie familie van graafmachines blijven hiermee, sinds de introductie in de jaren 1990, de industriële norm bepalen voor in het grondverzet.

Zoals alle modellen van de E-serie heeft de Caterpillar 349E een verbeterde cabine. De Caterpillar C13 ACERT dieselmotor levert tot 301kW netto vermogen goed voor een uitgebreid gamma van Caterpillar Work Tools; zoals graafbakken, verdichters, grijpers, rippers, en sloopscharen. De snelkoppelingen laten toe dat de machinist zelfstandig het werk gereedschap in een paar seconden kan veranderen voor maximale prestaties en flexibiliteit op het bouwterrein.

Specificatie highlights:

  • Caterpillar C13 Acert motor
  • Netto vermogen – SAE J1349: 301kW
  • Graafbak capaciteit: 0.88-3.82m3
  • Bore: 130mm
  • Maximale trekkracht: 335kN
  • Maximale rijsnelheid: 4.7km/h

Classic Construction Models produceert in de schaal 1:48 die-cast series twee versies van de Caterpillar 349E hydraulische graafmachine: de Caterpillar 349E L snelwissel met HD (Heavy Duty) giek en graafarm die tevens wordt geleverd met twee verschillende afneembare graafbakken met verschillende afmetingen en de Caterpillar 349E LME met mass graafmachinegiek, graafarm en graafbak.

Beide versies zien voorzien van een functionerend variabel spoorbreedte onderwagen systeem. Hierdoor is het mogelijk de spoorbreedte van de onderwagen op de volle breedte voor maximale stabiliteit tijdens het werken in te stellen of juist helemaal versmald voor het transport over de weg. Alle aspecten en details van de Caterpillar 349E L zijn weergegeven naar het gebruikelijke hoge niveau van CCM met inbegrip van de hydraulische leidingen, het openen van de cabine deur, en de toegang tot de volledige motorruimte.

Update foto's en details, verkoopprijzen, gelimiteerde aantallen en de geplande levertijd zullen wanneer ze bekend zijn op onze website en Blog vermeld worden.

Meer weten over deze unieke modellen van CCM of een bestelling plaatsen?Neem een kijkje op de website van CCM of neem contact op met een van de CCM verkooppunten die vermeld staan onder links op www.minimovers.nl

CCM is zo enthousiast over hun Caterpillar 349E Hydraulische graafmachine in schaal 1:48 dat ze het niet konden laten om een aantal foto's van de voortgang van het project met ons te delen. "Behind the Scenes - Cat 349E L first shot parts" geeft je een zeldzame blik op de eerste test gietstukken uit de tooling, algemeen bekend als het eerste "shot".

Meer nieuws