Open menu
NL EN

Caterpillar 980C Wiellader Project

12 november 2014

Binnen onze groep van Caterpillar verzamelaars worden er door diverse custom bouwers ook vaak unieke varianten van machines op basis van een bestaand “donor” schaalmodel gebouwd.

Zo maakte alweer vele jaren geleden Ben Gelijk in een zeer kleine oplage een custom model van de Caterpillar 980C Wiellader in schaal 1:50. Dit bracht mij op het idee om te kijken of ik, misschien samen met anderen verzamelaars, dit model ook aan mijn Caterpillar 980 series wiellader verzameling kan toevoegen.

  • Caterpillar 980C Wiellader

Na gedegen onderzoek kwam ik er achter dat de Caterpillar 980C is gemaakt door gebruik te maken van de Caterpillar 992C Wiellader van Shinsei in schaal 1:75 (Jawel, u leest het goed!) en de cabine van de Caterpillar 966D van NZG in schaal in 1:50.

Op de eerste drie foto's zie je de indertijd door Ben Gelijk gebouwde versie van de Caterpillar 980C Wiellader en aansluitend drie foto's met de beide donor modellen en de originele brochure die de basis vormen voor dit custom project.

Mocht je ook interesse hebben om dit model te gaan bouwen of heb je het model ook al gebouwd in je verzameling staan, laat het me weten via info@minimovers.nl en wie weet kunnen we samen dit project verder opstarten.

Ik zie graag jullie reacties tegemoet,

Wouter

Meer nieuws