Open menu
NL EN

Mini-Bauma Modelbouwtentoonstelling 2022

6 augustus 2022

Mini-Bauma Modelbouwtentoonstelling Sinssheim vindt jaarlijks plaats in het Technik Museen Sinsheim Speyer in Duitsland.

Op zaterdag 3 en zondag 4 september 2022 wordt de evenementenhal van het Technik Museum Sinsheim omgetoverd tot een modelbouwavontuurwereld voor jong en oud. Al voor de 25e keer vindt de populaire bijeenkomst van de "Freunde von Baugeräten, Schwertransporten und Krane e.V." plaats.

De Mini-Bauma modelbouwtentoonstelling is vooral gericht op bouwmachines, grondverzetmachines, kranen en zwaar transport voertuigen in alle schalen. Bijzonder belang wordt gehecht aan de gedetailleerde reproductie en de absolute functionaliteit van de modellen. Zo kunnen op de Mini-Bauma Modelbouwtentoonstelling talrijke functionele modellen in actie gezien worden.

Meer dan zeventig exposanten tonen tijdens de Mini-Bauma Modelbouwtentoonstelling een interessante dwarsdoorsnede van dit segment van de modelbouw. Voor de poorten van de evenementenhal wachten zoals altijd de 1:1 machines en tonen de bezoekers de gigantische originele afmetingen van de in de hal getoonde modellen. Zulke miniatuurvoertuigen kunnen zelden als klare bouw sets in de speelgoedhandel gekocht worden en daarom speelt de handarbeid een bijzonder belangrijke rol. De exposanten geven inzicht in hun veeleisende hobby en presenteren hun modellen die soms zelf al enorme dimensies hebben.

Meer nieuws