Open menu
NL EN

Buffalo A2 6x6 MPCV [ZEUS MODEL 1:48]

12 september 2024

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe (Poweredby) Caterpillar schaalmodellen om aan mijn verzameling toe te voegen. De Buffalo A2 6x6 MPCV staat ook al een aantal jaren op mijn wensenlijst omdat deze truck in 1:1 wordt aangedreven door een Caterpillar C13 Acert diesel motor.

  •  Buffalo A2 6x6 MPCV (Mine Protected Clearance Vehicle) 

DE Buffalo A2 Mine Protected Clearance Vehicle (MPCV) is een zwaar gepantserd EOD-voertuig met zes wielen, geproduceerd door Force Protection, dat in 2011 werd overgenomen door General Dynamics. De Buffalo is geïnspireerd op de vierwielige Zuid-Afrikaanse Casspir (APC), een landmijnbeschermde pantser personeel voertuig. De Buffalo is het grootste Landmijnbeschermende pantser voertuig in de line-up van Force Protection, gevolgd door de Cougar (MRAP) en het Ocelot Light Protected Patrol Vehicle (LPPV).

De gepantserde V-vormige romp van de Buffalo leidt een explosie op de grond weg van het voertuig. De Buffalo biedt krachtige ballistische en explosiebescherming, gecombineerd met de unieke technologie om gevaarlijke munitie te detecteren. De Buffalo beschikt over een 30ft robotarm en ijzeren klauw voor het opruimen van munitie en het vrijmaken van routes. De klauw is uitgerust met een camera en sensor apparatuur. De hydraulisch aangedreven gelede klauw van het voertuig kan graven en voorwerpen uit de grond trekken en uit de grond verwijderen.

De Buffalo is uitgerust met een Caterpillar C13 ACERT 12,5l motor. Deze levert 324 kW bij 1.800 tpm. De motor levert 1.483 koppel bij 1.400 tpm. Hij kan worden gereden met een maximumsnelheid van 88 km/u De maximale actieradius van de Buffalo is 480 km met een brandstoftank van 320 liter.

Recent ontdekte ik op eBay bij 3D Hobby Master (verkoper dunax_5087) uit China de Buffalo A2 6x6 MPCV in schaal 1:144 ; 1:87 en 1:72.  Ze worden de naam ZEUS MODEL als 3D Kits geprint. Op de vraag bij de verkoper of deze 3D kit ook in schaal 1:48 geprint kon worden werd positief geantwoord!  Interesse? Je kunt direct bestellen op eBay met gratis verzending vanuit China.       

Ik heb nu de 3D kit van de  Buffalo A2 6x6 MPCV in schaal 1:48 besteld.  #SPANNEND

Meer nieuws