Open menu
NL EN

Bushmaster pantserinfanterievoertuig [CypModels 1:48]

20 mei 2013

CypModels heeft bekend gemaakt een nieuw en uniek schaalmodel uit te zullen brengen in schaal 1:48.

  • Bushmaster 

Update foto's en details, de verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model en de geplande levertijd zullen wanneer ze bekend zijn op onze website vermeld worden. Dit unieke model van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Meer weten over de unieke modellen van CypModels of een bestelling plaatsen? Neem een kijkje op de website van CypModels.

Volg het laatste nieuws op www.minimovers.nl en blijf op de hoogte van de laatste updates!

De Bushmaster is een in Australië gebouwd pantserwielvoertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES. Hij is in gebruik bij de strijdmachten van Australië en Nederland. De naam verwijst naar de gifslang Bosmeester; in het Australische leger heet het voertuig gemeenlijk de "Bushie".

De Bushmaster is een 4x4 pantserwagen, maar hoewel hij slechts vier wielen heeft, is het geen erg klein voertuig. Hij heeft een lengte van 7119 millimeter, een breedte van 2480 mm en een dakhoogte van 2650 mm. Het onbeladen gewicht is 12,5 ton; het beladen gewicht vijftien ton. De Bushmaster kan door de lucht vervoerd worden in een C-130 Hercules en de C-17 Globemaster III.

De motor in de neus is een luchtgekoelde Caterpillar 3126E ATAAC 6-cilinder turbodiesel van 225 kW (330 pk)en maakt een maximumsnelheid mogelijk van 120 km per uur. De wielbasis is 3.90 meter de draaicirkel 17,7 meter. De bodemvrijheid is 43 centimeter. Het klimvermogen is 60%, het voertuig kan 36° slagzij maken zonder om te slaan. Een verticaal obstakel van 457 millimeter kan bedwongen worden; het waadvermogen is 120 centimeter. Het voertuig is niet amfibisch. Het rijbereik is duizend kilometer; de brandstofvoorraad 319 liter in twee tanks: een hoofdtank van driehonderd liter en een gepantserde tank van negentien liter voor noodsituaties.

De rol van de Bushmaster is het bieden van beschermd manschappentransport, waarbij infanterie het voertuig verlaat voordat zij in actie komt. Aangezien de Bushmaster alleen licht bepantserd en bewapend is moet hij niet verward worden met een infanteriegevechtsvoertuig. De Australische strijdmacht noemt het type een Infantry Mobility Vehicle, een term die in inhoud overeenkomt met het battlefield taxi concept van een armoured personnel carrier ofwel een pantserinfanterievoertuig.

Meer nieuws