Open menu
NL EN

Conrad Modelle HausMesse 2024

2 februari 2024

Conrad Modelle (voorheen Gescha) is een Duitse fabrikant van diecast schaalmodellen, hoofdzakelijk in schaal 1:50, als promotie-modellen voor (zwaar) transport-, grondverzet-, en kraan fabrikanten. Conrad had een Caterpillar lijn van grondverzet modellen vanaf eind jaren’60 tot ongeveer 1992, maar de licentie is overgegaan op Norscot.  

Het klantgerichte bedrijf, waarvan de speciale aanpak van het realiseren van kleinschalige modellen is zowel gebaseerd op de aspecten van de traditie als op innovatie voor het waarborgen van producten van hoge kwaliteit en zichtbare nauwkeurigheid in elk detail. 

Christine Conrad staat aan het roer van het bedrijf, nog steeds gesteund door haar vader Günther Conrad – Conrad Modelle is een perfect gerund familiebedrijf. Steekwoorden: Betrokken, Affiniteit met vrachtwagen en bouwmachines en Liefde voor het vak spatten af van de schaalmodellen die ze maken.

Ook dit jaar hield Conrad Modelle tegelijker tijd met de Spielwarenmesse  weer haar eigen Conrad HausMesse. De ultieme kans voor Huub, Sander en mijzelf om tijdens in onze mini trip naar Duitsland ook een bezoek aan Kalchreuth in te plannen.  

Huub wilde graag voor het eerst het Conrad Museum bezoeken en Sander had namens Martens en Van Oord een business meeting met Christine en Leoni van Conrad over het volgende nieuwe (Liebherr) schaalmodel in de MvO bedrijfskleuren dat eerdaags geleverd gaat worden.  Dus had ik bedacht dat dit kans was om te vragen of het mogelijk zou zijn het enige Caterpillar schaalmodel gemaakt door Conrad Modelle dat nog steeds ontbreekt in mijn Caterpillar verzameling, namelijk de Caterpillar D5H Dozer wellicht goed op de foto te mogen zetten  zodat ik in ieder geval  een bescheiden review op mijn website kon plaatsen....

….. maar de dag verliep anders: Nieuwsgierig geworden? Kijk op het Conrad Modelle HausMesse 2024 evenement.  

Meer nieuws