Open menu
NL EN

DJB D550 Knikgestuurde truck [MDF 1:50]

20 december 2011

Les Miniatures du Faubourg (MDF) is van maker van kleine series schaalmodellen van exclusieve bouwmachines, civiele vrachtwagens en legervoertuigen. Ze streven er naar om met veel passie modellen te ontwikkelen en produceren voor de echte liefhebbers en verzamelaars van unieke schaalmodellen.

Hun nieuwste creatie en voor mij een aangename verrassing, op de valreep van 2011, is de DJB D550 Knikgestuurde Dumptruck in schaal 1:50.

Ooit wilde NZG dit model uitbrengen in hun serie naast de DJB D275 en DJB D300 Knikgestuurde Dumptrucks. Er kwam slechts een handmodel, wat zoals u ziet op deze zeldzame foto, de tekentafel van David Brown in beraad met zijn tekenaar, wel haalde maar uiteindelijk is het toen helaas nooit in productie genomen. De reden heb ik tot op heden niet kunnen achterhalen. Weet u meer? Dan verneem ik dat graag van u.

Nu meer dan 25 jaar later is de grootste Knikgestuurde Dumptruck van DJB uiteindelijk toch als schaalmodel vervaardigd! Het schaalmodel van Les Miniatures Du Faubourg is grotendeels gemaakt van resin en is gebouwd leverbaar voor de prijs van 240,- euro.

Een must have voor elke verzamelaar.

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan op Les Miniatures Du Faubourg voor meer informatie over dit en andere unieke schaalmodellen.

Meer nieuws