Open menu
NL EN

DOOBI D9 Variants: D9 Bulldozers in IDF Service [Boek]

29 september 2013

Ad Gevers is net als U en ik altijd bezig om meer achtergrond informatie te verzamelen over de schaalmodellen in zijn verzameling of ideeen op te doen voor nieuwe custom projecten.

Recent ontdekte hij het boek “DOOBI D9 Variants: D9 Bulldozers in IDF Service". Dit boek is deel 7 in de serie “IDF Armor Series” van de auteurs Michael Mass en Adam O’Brien en wordt uitgebracht door Desert Eagle Publishing onder ISBN 978-965-91635-3-3.

Deze series zijn bedoeld om modelbouwers (meestal 1:35 en 1:48) van militaire schaalmodellen te helpen bij het nabouwen van 1:1 militaire voertuigen die worden ingezet door de Israeli Defense Forces (IDF).

Het Boek “DOOBI D9 Variants: D9 Bulldozers in IDF Service" gaat volledig over de Caterpillar D9 bulldozers D9L - D9N - D9R en bevat zelfs al 2 foto's van de Caterpillar D9T in militaire uitvoering. Het boek is 80 pagina's dik en bevat meer dan 200 kleuren foto’s.

In dit boek is er heel veel aandacht voor de Caterpillar D9R en dus ideaal voor de bouwers die de 1:35 Meng Models Scale D9R Armored Bulldozer model kit gaan bouwen, maar gezien de beschikbaarheid van de Caterpillar D9G, D9H, D9N, D9L, D9R en D9T donor schaalmodellen in 1:48 en 1:50 zijn er ook voor deze bouwers voldoende mogelijkheden om aan de slag te gaan. Lang voordat dit boek uitkwam heeft Ad Gevers al een custom Caterpillar D9N in de IDF uitvoering nagebouwd en binnenkort zullen dan ook de review en foto’s van dit unieke custom project verschijnen in de rubriek Militaire Rupsdozers

Nieuwsgierig geworden? Blijf de website volgen!

Meer nieuws