Open menu
NL EN

MiniMovers bezoekt NAMAC Beurs 2023

2 december 2023

Al meer dan 30 jaar lang organiseert de NAMAC zesmaal per jaar een beurs voor miniatuurauto's, boeken en folders. De beurs in Houten behoort met ruim een kilometer tafellengte en meer dan 4000 bezoekers tot de grootste van Europa op dit gebied. Tafelhouders uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië en nog enkele andere Europese landen zijn hier aanwezig, zodat er voor iedere verzamelaar wel iets te vinden is. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.  

Daarnaast brengt de NAMAC zes keer per jaar het clubblad van de NAMAC, Auto In Miniatuur. In ieder nummer staan een aantal vaste rubrieken, waarin het nieuws op miniatuurauto gebied wordt behandeld. Verder wordt er steeds aandacht besteed aan een ander specifiek gebied van de hobby, zoals het verzamelen van bepaalde automerken, voertuigtypes en bouwbeschrijvingen. Uiteraard komt ook het laatste nieuws dat te laat was voor de rubrieken uitgebreid aan bod. Auto In Miniatuur is ook los verkrijgbaar bij de boekhandel en in de kiosk.

Natuurlijk heeft ook de NAMAC haar eigen NAMAC Facebook groep en sinds vorig jaar worden de leden wekelijks op zaterdag en zondag telkens opnieuw geprikkeld om actief deel te nemen en foto's te delen van de modellen in hun verzameling die aansluiten bij het weekend thema.  

Zaterdag 2 december is de laatste beurs van 2023 en traditie getrouw in de "december" beurs altijd de drukste en best bezochte beurs.  Ook zijn er dan verhoudingsgewijs meer buitenlandse verkopers. De kans om dat lang gezocht schaalmodel nog voor Sinterklaas te scoren......

Dan Models

Voor mij de kans om bij de stand van D-Models aka Dan Models, uit Roemenië,  langs te gaan en twee van zijn nieuwste custom schaalmodellen die ik besteld had persoonlijk af te halen. De buit voor vandaag:  de Caterpillar D8D (kabel systeem) Dozer en de Dodge D500 vrachtwagen in Caterpillar "Old Highway Yellow"  en voorzien van een Hyster lier als lading.  Hand gebouwde resin modellen in schaal 1:50. Nu op zoek naar een mooi logo om er een Caterpillar dealer vrachtwagen van te maken.  Mocht je ideeën of voorbeelden hebben? Ik hou me van harte  aanbevolen voor je reactie. 

Laster & Bagger

Op mijn rondje over de beurs doemde de Banner van Laster & Bagger zag ik dat er de mogelijkheid was om een proef exemplaar te bekomen en een abonnement af te sluiten.

Laster & Bagger is HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport. Het blad is Duitstalig. Gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website. Ook beschikbaar via App (voor iPhone en Android) voor op je tablet, thuiscomputer of mobiele telefoon.  

  Meer weten over dit full color magazine voor de verzamelaar? Neem een kijkje op Laster & Bagger of nog beter, kies net als ik voor: Ja, ik wil een abonnement op Laster & Bagger!

DOEN!

MiniMovers

Verder stuitte ik op een Caterpillar 245 Graafmachine van NZG die gaat dienen als basis voor de custom Caterpillar 245D Graafmachine.  Ook vond ik een Caterpillar 725 Knikgestuurde truck van Norscot die als basis gaat dienen voor een Brandstof & Olie Knikgestuurde truck.  De 3D geprinte onderdelen voor deze speciale uitvoering kwamen vanuit Brazilië en via Limburg (bedankt Gertjan) gelijktijdig aan in Houten. Tot slot de Caterpillar D400  Knikgestuurde truck van Conrad die ik niet kon laten liggen en altijd nog van pas gaat komen.  Ook deze modellen zijn allen in schaal 1:50. Met deze aanwinsten kan ik weer een aantal mooie Making-of projecten starten die op de MiniMovers website geplaatst zullen worden. @HUISWERK!

Het bezoek werd afgesloten met een gezellig treffen met een aantal (Caterpillar schaalmodel) vrienden. Kortom een geslaagde dag! 

Wouter 

Ook in 2024 ben u van harte welkom!

Meer nieuws