Open menu
NL EN

MiniMovers op bezoek bij Tonkin Replicas Europe

18 augustus 2014

Alweer ruim een jaar geleden ging ik voor het eerst op bezoek bij Tonkin Replicas Europe. En dus was het de hoogste tijd om elkaar weer eens in levende lijven te ontmoeten.

Vrijdag 15 augustus reisde ik samen met mijn beste (Caterpillar) vriend Ad Gevers en een doos Zeeuwse koffiekoeken (de bolussen waren uitverkocht!) af naar Montfoort om kort na de middag hartelijk ontvangen te worden door Joris en Joost. Joost sinds 1 maart 2014 in dienst getreden bij het Europese team en verantwoordelijk voor Finance & Operations. Gelukkig geen "strak in het pak boekhouder" maar een jonge vent die net als ons volledig maf is van schaalmodellen.

Duidelijk voor iedereen is wel dat er in het eerste jaar door het Tonkin Replicas absoluut niet stil is gezeten. Sterker nog na de eerste aankondigingen in 2013 van een omvangrijk wiellader programma zijn er op dit moment alleen al een kleine 19 Caterpillar schaalmodellen van allerlei machine types in het 1:50 en 1:87 programma leverbaar of in de maak.

Daarnaast zijn ook Kobelco, Link Belt, Nooteboom, KAMAG en NICOLOAS aan het programma toegevoegd. Omdat sommige van deze fabrikanten ook Caterpillar componenten, zoals motoren in hun 1:1 machines gebruiken, wachten ook wij vol spanning af welke verrassingen dit nog gaat opleveren. Daar komt nog bij dat de nauwe samenwerking met het Nederlands Tekno, al jaren wereldwijd bekend van hun topklasse vrachtwagen en opleggers in schaal 1:50, sinds begin van 2014, zeker zal bijdragen aan een hogere kwaliteit en detaillering van de schaalmodellen die door Tonkin Replicas de komende periode geproduceerd gaan worden.

Tonkin Replicas heeft voor zichzelf de lat hoog gelegd en is constant bezig om een beter schaalmodel te produceren. Daarom is het fijn dat ze luisteren naar de verzamelaars en ons ook de gelegenheid geven om onze ervaringen met ze te delen. Ook ik ben kritisch over enkele van de nieuw uitgebrachte modellen maar ik ben er van overtuigd dat het samenspel van Caterpillar en Tonkin Replicas moet groeien en dat hoe simpel dingen soms lijken het zomaar kan zijn dat er geen andere keuze was dan een schaalmodel zo te produceren en daarbij moeten wij als verzamelaars niet uit het oog verliezen dat de modellen helaas niet in eerste instantie voor ons gemaakt worden maar voor de marketing doeleinden van Caterpillar. Neem maar van mij aan dat Tonkin Replicas een perfect schaalmodel kan ontwikkelen, produceren en leveren.

We mochten vandaag een aantal prototypes van de aangekondigde Caterpillar D6R XL Dozer en de beide Caterpillar 621K en 627K Scrapers bekijken en ik mag helaas vanwege de strenge eisen van Caterpillar geen verdere foto's met jullie delen, maar ik kan wel je verklappen dat Ad Gevers er uitzag als een kleine jongen in een snoepwinkel!!!

De verwachting is dat, als Caterpillar de aangekondigde modellen definitief goedkeurt, de meesten modellen nog voor de feestdagen in de winkel zullen liggen. Natuurlijk staan er ons nog een aantal verrassingen te wachten, maar hoe goed we ook ons best deden en probeerden Joris en Joost af te leiden, de beide heren lieten ons helaas geen moment alleen en dus konden Ad en ik niet stiekem in de kasten kijken of hun computers hacken. Maar dat er nog het een en ander in de pijplijn zit dat was wel duidelijk.

Dus afwachten maar........-)

Aan het eind van de middag werden we vriendelijk en doch dringend verzocht huiswaarts te keren omdat Joris en Joost wel in de gaten hadden dat we er anders nu nog hadden gezeten.

Ad en Wouter

Meer nieuws