Open menu
NL EN

Miniatures du Faubourg

Over Miniatures du Faubourg (MDF)

In 2000 is Miniatures du Faubourg (MDF) begonnen met het maken van miniaturen op basis van oudere vrachtwagens en bouwmachines. Na een paar jaar in het noorden van Frankrijk werd besloten om de zon en de schoonheid van de heuvels van de Drome op te zoeken.

Daar geïnstalleerd, en in nauwe samenwerking met medewerkers in Roemenië die vooral betrokken zijn bij de fabricatie van de mallen en onderdelen van alle schaalmodellen, wordt Miniatures du Faubourg verder uitgebreid. Alle eind productie vindt plaats in Frankrijk.

Alle modellen worden samengesteld uit twee componenten hars, aluminium voor de draaiende onderdelen, foto etched materiaal voor het fijne werk en offset druk decals voor de type aanduidingen en de benaming van elk model. Het grootste deel van het assortiment bestaat uit schaalmodellen in 1:50. Slechts enkele modellen zijn gemaakt in schaal 1:43 of 1:24.

De toekomst

De toekomst van Miniatures du Faubourg is de voortzetting van zijn leveringsprogramma met kleine series van exclusieve bouwmachines, civiele vrachtwagens en legervoertuigen. Miniatures du Faubourg streeft er naar om met veel passie modellen te ontwikkelen en produceren voor de echte liefhebbers en verzamelaars van deze unieke schaalmodellen.

De man achter Miniatures du Faubourg is Andre Rochat. Hij bezoekt regelmatig de NAMAC beurs in Houten en is ook present op de Modelshow Europe. Andre is franstalige maar kan ook in het Engels, liefst via de e-mail, prima met u communiceren als u meer informatie wilt over zijn unieke schaalmodellen.

Nieuwsgierig? Bezoek dan zeker de website!

Beschikbare modellen en kits

Wilt u meer informatie of een bestelling plaatsen neem dan contact op met Andre Rochat. Hij is direct bereikbaar via e-mail: hostmaster@miniaturesdufaubourg.fr Andre Rochat verzend wereldwijd en accepteert PayPal betaling.

NIEUW LEVERBAAR! Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine

De aankondiging van de Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine heeft eerder dit jaar plaats gevonden tijdens de Modelshow Europe 2016 in Ede.

Met het custom schaalmodel van de Caterpillar 350 Hydraulische graafmachine in 1:50 wordt na jaren wachten wederom een groot gat in mijn vitrine opgevuld. Naast de Caterpillar 375 (Joal) wordt de line up van de van Caterpillar Hydraulische rupsgraafmachines ook in de verkleinde uitvoering in één klap een stuk completer. De verkoopprijs bedraag 270,- euro exclusief verzendkosten.

Beschikbare modellen

Caterpillar 769C en 769D Starre dumptrucks

Caterpillar 740 Kalkstrooier

Caterpillar DJB D44 Knikgestuurde dumptruck

Caterpillar V925 Heftruck

Caterpillar 775D Starre dump truck

In een aantal varianten leverbaar: Caterpillar 773 starre dump truck

Een "must have" voor iedere verzamelaar: DJB D550 knikgestuurde dump truck

PoweredbyCat: Haulmax 3900-T truck

PoweredbyCat: Haulmax 3900-D Off-Highway Dumptruck