Open menu
NL EN

Caterpillar D6H Rupsdozer met W6F Lier

Caterpillar D6H Rupsdozer met W6F Lier
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
D6HW6F
Schaal:
1:50
Jaar:
1993
Status:
Gesloten Editie
Gelimiteerde productie:
350
Type:
Middelgrote dozers

Het model van de Caterpillar D6H Rupsdozer met Hyster W6F lier in 1:50 is in 1993 uitgebracht door Classic Construction Models.

Dit diecast schaalmodel van de Caterpillar D6H Rupsdozer in schaal 1:50 is origineel uitgebracht door Conrad uit Duitsland onder #2851 en door Classic Construction Models (CCM) in 1993 in een gelimiteerde oplage van maximaal 350 stuks voorzien van een originele Hyster W6F lier. Volgens betrouwbare bron (Ad G.) is het genoemde aantal echter nooit daadwerkelijk gerealiseerd. Dus het is best een zeldzaam item. Waarschijnlijk het enigste "model" in schaal 1:50 dat CCM ooit uit uitgebracht!

Eerste indruk: Een strak en sober uitgevoerd schaalmodel; functioneel dozer blad en met rubber rupsen, dus passend voor de kwaliteit in die tijdsperiode. De Hyster W6F lier is ook te bedienen en vanwege het bijzondere verhaal is deze unieke combinatie zeker een welkome aanvulling in mijn Caterpillar D6H Rupsdozer series. Die mede door de komst van deze uitvoering nu ineens uit vier verschillende machine uitvoeringen bestaat.

Na mijn oproep op Facebook (Bedankt Jeff D.!) kwam ik ook in het bezit van de originele "ClassicUPDATE" nieuwsbrief uit november 1993 waarin dit unieke schaalmodel wordt aangekondigd.

Nu nog de versie zien te vinden van de Caterpillar D6H rupsdozer met ROPS cabine en Hyster W6F lier... Wie helpt mij?

Binnen deze serie