Open menu
NL EN

D8

Na de eerste Caterpillar RD8 in 1935 volgde een imposante reeks machines vanaf 1937 omgenummerd naar D8, D8 Hi-Output, D8D-G(TC), D8E,F (DD), D8H, D8K, D8L (Hoog sprocket), D8L SA, D8N, D8R, D8R Series II (Amerika) en D8 Series II (Brazilie) tot de huidige Caterpillar D8T.

De D8T valt in de grote Rupsdozer klasse en heeft een lange geschiedenis op het gebied van ongeëvenaarde veelzijdigheid, productiviteit en restwaarde. Omdat hij uitstekend presteert in een grote variatie aan dozertoepassingen, kiezen klanten de D8T voor tal van werkzaamheden: van dozen, rippen, schrapen en landontginning tot grof afwerknivelleren. Enkele harde feiten ter vergelijk met zijn eerste broertje: De machine heeft een Caterpillar C15 ACERT™- motor goed voor een netto vermogen van 237 kW. Dus er is in meer dan 75 jaar tijd binnen dit programma niet stil gezeten.

Van de D8 series Rupsdozers zijn schaalmodellen van de D8 (A) in 1:50 van de ATM, Blackrat Models, EMD en CHB Models en D8N en D8L van NZG. De D8K en D8L van Arpra. De D8R serie II en D8T van Norscot. Naast de standaard uitvoering zijn er ook een aantal speciale uitvoeringen verschenen zoals de "Scraper Pusher" van ATM en EMD.

In deze serie