Open menu
NL EN

Caterpillar D8 Rups tractor

Caterpillar D8 Rups tractor
Mini specs
Fabrikant:
CHB
Nummer:
CHB TR-400
Schaal:
1:48
Jaar:
1975
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar D8 Rups tractor in schaal 1:48 is als kit uitgebracht door CHB Models.

Dit schaalmodel van de Caterpillar D8 Rups tractor is uitgebracht door de firma CHB Models uit de Verenigde Staten van Amerika.

Het schaalmodel van de Caterpillar D8 rupstractor is gemaakt onder artikelnummer TR-400 met als officiële benaming “Caterpillar tractor KIT” en werd alleen als bouwkit op de markt gebracht in de “O” scale series. De man achter deze niet meer bestaande firma was de heer Charles H. Brommer, waarmee meteen de naam van zijn bedrijfje CHB is verklaard.

Hij maakte bouwkits in een breed scala in de geliefde Amerikaanse "O" scale zodat de treinliefhebber zijn diorama en landschappen kon verfraaien met authentieke tools en machines zoals zaagmolens en stoom motoren.

Deze bouwkit is ook het moedermodel en de basis van het afgietsel voor de latere Caterpillar D8 Rups tractor van ATM en EMD.

Het model is helaas statisch uitgevoerd, dus geen werkende rupsen, maar alle andere details van de Caterpillar D8 Rups tractor maken deze “grand old lady” tot een klassieke schoonheid.

Door SierraWest Scale Models wordt nog een deel van het CHB programma opnieuw uitgebracht. Door op de onderstaande foto te klikken kunt u alle schitterende foto's bewonderen van de "tractor werkplaats" diorama gemaakt door Brett Gallant en opgebouwd romdom de Caterpillar D8 Rups tractor. Vakwerk!!

De nu geplaatste foto’s komen van mede verzamelaar Ad Gevers evenals de achtergrond informatie over dit model. De Hyster lier en de Hyster Logging arch zijn aparte kits die bij dit model gevoegd zijn.

Binnen deze serie