Open menu
NL EN

Caterpillar Challenger 65C

Caterpillar Challenger 65C
Mini specs
Fabrikant:
Joal
Nummer:
233
Schaal:
1:50
Jaar:
1988
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar Challenger 65C in 1:50 is in 1988 als #233 uitgebracht door Joal.

Er zijn vanaf 1988 door Joal verschillende versies op de markt gebracht van deze landbouw tractor op rubbberen rupsen. De meeste verschillen in de “65”, “65B” en “65C” versie zitten in de verschillende logos, stripping en plaatsing van de uitlaat. Ook is er een set bestaande uit de Caterpillar Challenger met een disk harrow.

Het basis idee van Caterpillar Challenger is dat deze rubberen rupsen meer draag vermogen leveren op een slechte ondergrond en ook de oogst minder schade toebrengen. De Challenger landbouwtractor moest het dan ook gaan winnen van de normale vier wiel aangedreven machines van de concurrentie.

Deze degelijke rups landbouw tractor is in Nederland nooit veel te zien geweest. Bij mijn weten hebben er in de grootte Noord Oost polder indertijd een paar gewerkt.

Ook is een aangepast versie ingezet voor te water laten van de reddingsboot van de reddingsmaatschappij aan de Walcherse Noordzee kust bij Westkapelle.

Het Caterpillar 65C Challenger schaalmodel is een mooie replica van zijn 1:1 grootte broer, stoer en strak en bovenal sober uitgevoerd.

Caterpillar 65C Challenger Tractor

Binnen deze serie