Open menu
NL EN

Caterpillar Challenger 65

Caterpillar Challenger 65
Mini specs
Fabrikant:
Joal
Nummer:
233
Schaal:
1:50
Jaar:
1988
Status:
Gesloten Editie

Het model van de Caterpillar Challenger 65 in 1:50 is in 1988 als #233 uitgebracht door Joal.

Er zijn vanaf 1988 verschillende versies op de markt gekomen van deze Caterpillar Challenger “rubber tracked tractor”. De meeste verschillen in de “65”, “65B” en “65C” versie zitten in de verschillende logos, striping en plaatsing van de uitlaat.

Deze Caterpillar 65 Challenger is een sobere en degelijke replica van zijn broer in 1:1. De vooras is enigszins pendelend uitgevoerd. De machine is voorzien van dikke, brede en van mooi profiel voorziene rubberen rupsen. Achter op de machine bevindt zich een trekhaak en een scharnierde aansluiting voor hulpwerktuigen. Verder heeft het model geen bewegende delen. De zijkanten tonen ons blik op een uit een stuk gegoten motorblok. De cabine is keurig voorzien van een interieur en heeft getint glas. De eerste versie heeft de Caterpillar pacman logo’s

Behoudens een speciale set van de Caterpillar Challenger 65 met een disk harrow zijn er helaas nooit andere tools of landbouw werktuigen uitgebracht. Deze giftset is door JOAL uitgebracht onder artikelnummer 253 vanaf 1989.

Caterpillar Challenger 65

Binnen deze serie