Open menu
NL EN

Caterpillar MD6 Pijpenlegger

Caterpillar MD6 Pijpenlegger
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
DMMD6
Schaal:
1:50
Jaar:
2022
Status:
Beschikbaar

Het model van de Caterpillar MD6 Pijpenlegger in 1:50 is in 2022 custom gebouwd.

Met het custom schaalmodel van deze 19vijftiger jaren Caterpillar MD6 Pijpenlegger in schaal 1:50 wordt door Dan Models de line-up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar Pijpenleggers in de verkleinde uitvoering aangevuld met een unieke replica!

Nieuwsgierig geworden naar de totstandkoming? Bekijk dan ook de Making-of Caterpillar MD6 Pijpenlegger met de laatste update foto's en veel details.

Heeft u interesse in dit hand gebouwde schaalmodel van de Caterpillar MD6 Pijplegger neem dan per e-mail contact op met miniaturmodels@yahoo.com. De verkoopprijs bedraagt 255,- Euro en Dan Models verscheept wereldwijd.

Caterpillar MD6 Pijpenlegger

De Caterpillar MD6 Pijpenlegger werd geïntroduceerd in 1952 en werd alleen in Amerika gefabriceerd. Deze machine was eigenlijk al ontwikkeld omdat de firma Trackson op basis van de Caterpillar D6 Rups tractor de Trackson Pipe Layer MD6 ( pipe layer los van elkaar geschreven) leverde.

Na de overname van Trackson door Caterpillar werd alleen de naamsverandering Caterpillar MD6 Pijpenlegger doorgevoerd. De machine is uitgerust met een Caterpillar D318 viertakt zes cilinder diesel motor. Goed voor 93 HP vermogen. Het maximaal hefvermogen van de pijpenlegger is 12.035kg.

Aansluitend ontwikkelde Caterpillar als opvolger in 1959 de Caterpillar 561B, 561C en 561D Pijpenleggers. De productie stopte in 1989 en tot op heden kwam er geen opvolger in de 561 series.

Dankzij mijn vriend Ad (QuAD) heb ik reeds een aantal mooie foto's met achtergrond informatie. Mocht u in het bezit zijn van meer actie foto's, de originele hardkopie specsheets of folders (in het Engels) van de 1:1 Caterpillar MD6 Pijpenlegger dan zie ik uw reactie per email graag tegemoet op info@minimovers.nl