Open menu
NL EN

TIGER TMV40

TIGER TMV40
Mini specs
Fabrikant:
Custom
Nummer:
customtmv40
Schaal:
1:50
Jaar:
2010
Status:
Gesloten Editie

Het model van de TIGER TMV40 Explosieven truck in 1:50 is custom gebouwd in 2010.

Via een forum kwam ik in contact met mede verzamelaar Keith W. uit Engeland die mij een lijst toestuurde met schaalmodellen die hij te koop aanbod. Gelokt door de naam “Tiger” vroeg ik om foto’s en nadat ik ook een originele TIGER TMV brochure vond van deze machine was ik meteen overstag.

De TIGER TMV40 is, net als zijn grotere broer de TMV60, zeker niet het meest gedetailleerde schaalmodel uit mijn verzameling maar juist omdat ook het schaalmodel gebruik maakt van de zelfde componenten als de 1:1 (namelijk de Caterpillar D350D van ERTL in schaal 1:50 met #2431) en de cabine zeer goed is getroffen is het eind resultaat absoluut een uniek custom schaalmodel en een zeer welkome aanvulling in mijn PoweredbyCAT series.

Mocht u in het bezit zijn van foto's of aanvullende achtergrond informatie, zoals brochures of specsheets, over de 1:1 TIGER TMV60 Brandstof truck dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

TMV40 

De Australische firma Tiger Engineering Pty die jarenlang op basis van Caterpillar wielladers zelfstandig Tiger wieldozers ontwikkelende werd in 1997 door Caterpillar ingelijfd. Kort na de introductie in 1998 werd door Caterpillar de TIGER 790G Wieldozer voortaan als Caterpillar 854G wieldozer op de markt gebracht en was daarmee op dat moment de krachtigste wieldozer ter wereld.

De Tiger TMV40 is ook gebouwd door gebruik te maken van Caterpillar componenten zoal de 35 ton Caterpillar D350D Knikgestuurde truck en de Caterpillar 3306 Turbo dieselmotor goed voor 224kW en vormt zo de basis voor hun Multi-Purpose Vehicle (MPV) die in de mijn industrie ingezet kan worden in tal van uitvoeringen als watertanker of brandstof truck. In tegenstelling tot de Tiger TMV60 is deze uitvoering 2 assig.

Binnen deze serie