Open menu
NL EN

Modelshow Europe 2022

19 maart 2022

Zaterdag 19 maart 2022 vond de 29e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede plaats.

Op deze speciale tentoonstelling kon men wederom allerlei miniaturen en modelbouwprojecten zien, op het gebied van grondverzet, hijskranen en zwaar transport. Deze Modelshow Europe tentoonstelling is door haar grootse opzet uniek en de enige in Europa.

Vele verzamelaars en bouwers toonden op de Modelshow Europe hun (verbouwde en/of radiografisch bestuurbare) modellen. Ook was er een ruim aanbod van zeldzame miniaturen en gerelateerde onderdelen voor de modelbouw welke te koop aangeboden werden.

Ad Gevers bemande samen met Anton Monshouwer, Huub van Dijke (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu), Gertjan Veld & Jack Schrijen en Wouter van MiniMovers weer een gezamenlijke stand. En natuurlijk hebben we een beetje sluikreclame gemaakt voor Laster & Bagger-)

MiniMovers

Dankzij de medewerking van Diecast Masters ( Bedankt Klaas de V.-)) stonden er ook dit jaar weer enkele nieuwe en zelfs unieke prototypes van de Caterpillar "High Line Series" schaalmodellen in schaal 1:50 en 1:87 die aangekondigd waren voor 2022 in onze stand!

in vogelvlucht van onder naar boven ziet u: De Caterpillar 798AC Mijnbouwtruck #85671, Caterpillar 621K & D7C met No 70 getrokken schraper uit de Evolution Series #85563, Caterpillar 242D3 Compact Rupslader (Black Edition) #85676(BK), Caterpillar 259D3 Compact Rupslader (Black Edition) #85677(BK), Caterpillar D5 LGP Fire Dozer #85952, Caterpillar 6060 Hydraulische Mining Shovel #85651 en Caterpillar 6060FS Hydraulische Mining Shovel #85650 (let op beiden in schaal 1:87!!) en last but not least de Caterpillar 352 UHD Next Gen Hydraulische Graafmachine en Sloop uitvoering #85663.

Laster & Bagger

Laster & Bagger is HET full colour magazine voor verzamelaars van vrachtwagens (Laster) & bouwmachine (Bagger) -modellen, kranen en zwaar transport. Het blad is Duitstalig. Gedetailleerde Engels vertalingen van de belangrijkste inhoud en artikelen zijn beschikbaar op de website. Ook beschikbaar via App (voor iPhone en Android) voor op je tablet, thuiscomputer of mobiele telefoon.

Meer weten over dit full color magazine voor de verzamelaar? Neem een kijkje op Laster & Bagger of nog beter, kies net als ik voor: Ja, ik wil een abonnement op Laster & Bagger!

DOEN!

In Laster & Bagger 2021-5 was er bijvoorbeeld, naast vele andere interessante artikelen, volop aandacht voor de Caterpillar 352UHD Next Generation Hydraulisch graafmachine. Het TOP model van Diecast Masters van 2021! In schaal 1:50 door Diecast Masters tot in de kleinste details nagebouwd! Op te zetten in twee machine varianten. Dus terecht ook in Laster & Bagger de beide varianten volop in de spotlights!

Ad Gevers

Ad Gevers is een Nederlandse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen. De focus ligt op Rupsdozers en Scrapers.

Ad toonde ons dit jaar weer een viertal unieke custom gebouwde projecten. Helaas voor degenen die geïnteresseerd zijn, maar ik moet je direct teleurstellen dat alle vier de Caterpillar schaalmodellen een exclusieve one of a kind zijn en dus niet beschikbaar als kit of in de verkoop komen.

Voor nu dus dubbel genieten van deze foto's van zijnCaterpillar prototype studie hoge aandrijving (High Sprocket) dozer, Caterpillar D8H "Hon Maru II" (surf) dozer, Caterpillar D7G US leger dozer met lier en last but not least Caterpillar D7Gsa Landbouw rups tractor.

Goed echter nieuws voor een ieder die nieuwsgierig is naar meer foto's.... er wordt achter de schermen al hard gewerkt aan nieuwe Making-of! Dus blijft ons volgen!

Gertjan Veld & Jack Schrijen

Gertjan en Jack toonden ook dit jaar weer een aantal unieke custom gebouwde Caterpillar schaalmodellen tijdens de Modelshow Europe 2022.

Speciaal is dat Gertjan daarnaast ook elk jaar weer kans ziet om zijn modellen nog eens extra goed tot hun recht te laten komen op de mini diorama’s waarop hij zijn modellen presenteert.

BouwmachinesvanToen en BouwmachinesvanNu

Huub van Dijke (Bouwmachinesvantoen en Bouwmachinesvannu) bemande en promote op de Modelshow Europe het dit voorjaar nieuw geopende BouwmachinesvanToen Museum.

Hier is slechts een kleine foto impressie geplaatst dus kom op bezoek! U kunt de collectie van historische (werkende) bouwmachines zien, ruiken en voelen. Een unieke beleef ervaring! Meer dan de moeite waard!

De Stichting BouwmachinesvanToen gaat in november 2022 haar eerste ruilbeurs organiseren in het BouwmachinesvanToen Museum, te Vinkel.

De bedoeling is om zondag 20 november 2022 een gezellig en kleinschalige ruilbeurs te houden op het gebied van (Caterpillar) schaalmodellen en documentatie (folders/brochures) over grondverzet, wegenbouw, hijskranen en gerelateerd (zwaar) transport. Vanwege de beschikbare ruimte en het feit dat men zoveel mogelijk deelnemers de kans gunt zal er hoogstwaarschijnlijk gewerkt gaan worden met tafels van 80 x 150cm.

Heb je interesse om als tafelhouder aan dit unieke evenement deel te nemen, neem dan even via Facebook messenger contact op met Leon Hubers. Graag in het bericht dan ook gelijk even je e-mailadres vermelden.

Dan Models

Dan Models uit Roemenie, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, heeft met een aantal varianten van de Caterpillar D6 dozer de line-up van een mooie reeks klassiekers van Caterpillar rupsdozers in de schaal 1:50 uitvoering voortgezet.

Mocht u dus interesse hebben in zijn custom gebouwde schaalmodellen dan is het belangrijk dat u nu uw order per e-mail door geeft aan miniaturmodels@yahoo.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.