Open menu
NL EN

Caterpillar DW10 Tractor - Dan Models

24 november 2014

Dan Models uit Roemenie, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, heeft een uniek custom resin schaalmodel uitgebracht in schaal 1:50:

  • Caterpillar DW10 Tractor met W10 onderlosser (1e versie)

Dit unieke model van de No 10 Tractor (1e versie) wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Natuurlijk wordt dit unieke schaalmodel van de Caterpillar DW10 Tractor niet alleen als losse trekker geleverd. Het model zal geleverd worden met de bijbehorende Caterpillar W10 onderlosser.

In deze "Making of ...een Caterpillar DW10 Tractor" oftewel "kijkje achter de schermen" zullen we u laten zien hoe dit custom model tot stand is gekomen.

Dan Silvestru zal u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij door het bouwproces heen leiden vanaf de ontwikkeling van het prototype zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de Caterpillar DW10 Tractor met W10 onderlosser zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Dan en Wouter

Het maken van het prototype deel 1

Het maken van het prototype deel 2

Het maken van het prototype deel 3

Natuurlijk wordt dit unieke schaalmodel van de Caterpillar DW10 Tractor niet alleen als losse trekker geleverd. Het model zal geleverd worden met de bijbehorende Caterpillar W10 onderlosser.

Het maken van het proefmodel

De eerste foto's van het proefmodel van de Caterpillar DW10 Tractor (1e versie) met onderlosser dat is opgebouwd en samengesteld uit de gegoten resin onderdelen afgegoten uit de mallen die zijn gemaakt op basis van het prototype.

Klaar!

Daarmee is het schaalmodel van de Caterpillar DW10 Tractor met W10 onderlosser voltooid en "Ready for work" en kan het toegevoegd worden aan de verzameling in de vitrinekast.

Het unieke schaalmodel van de model van de Caterpillar DW10 Tractor (1e versie) met bijbehorende W10 onderlosser is door Ciprian Silvestru persoonlijk gepresenteerd aan de verzamelaars op de NAMAC ruilbeurs op zaterdag 29 november 2014 te Houten.

Mocht u interesse hebben in dit handgebouwde schaalmodel dan is het belangrijk dat u tijdig (maar nog wel vrijblijvend) uw ORDER per e-mail door geeft aan miniaturmodels@yahoo.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Meer Making-of