Open menu
NL EN

Caterpillar MD6 Pijpenlegger - Dan Models

2 augustus 2022

Custom modelbouwer Dan Models uit Roemeniƫ, voorheen bekend als Miniatur-Models.com, heeft weer een uniek custom resin schaalmodel in schaal 1:50 gerealiseerd:

  • Caterpillar MD6 Pijpenlegger

In deze Making-of Caterpillar MD6 Pijpenlegger oftewel "kijkje achter de schermen" zullen wij u laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen.

Dan Silvestru zal u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij door het bouwproces heen leiden vanaf de ontwikkeling van het prototype zodat u geleidelijk aan, met hulp en ondersteuning van Ad Gevers uit Nederland een uniek schaalmodel van de Caterpillar MD6 Pijpenlegger zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Dan en Ad & Wouter

Het maken van het prototype deel 1

Een nieuwe ontwikkeling in het bouwen van custom schaalmodellen is om 3D-techniek te gebruiken om het eerste prototype te maken als donor voor de mallen die dan aansluitend worden gebruikt om de vereiste resin (hars) onderdelen te maken.

...en meer foto's van het maken van het prototype volgen later deze week nog... Dus blijf ons volgen!

Klaar!

Daarmee is het eerste pre productie schaalmodel van de Caterpillar MD6 Pijpenlegger voltooid en "Ready for work" en kan het na binnenkomst uit Roemeniƫ toegevoegd worden aan de verzameling Caterpillar Pijpenleggers in de vitrinekast.

Interesse?!

Mocht u interesse hebben in dit hand gebouwde schaalmodel van de Caterpillar MD6 Pijplegger dan is het belangrijk dat u nu uw order per e-mail door geeft aan miniaturmodels@yahoo.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u gemaakt wordt. De verkoopprijs bedraagt 255,- Euro en Dan Models verscheept wereldwijd.

Meer Making-of