Open menu
NL EN

DJB D350 Knikgestuurde dumptruck - CypModels

5 maart 2014

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu van CypModels is klaar met zijn volgende project het ontwikkelen en bouwen in schaal 1:50 van de:

  • DJB D350 Knikgestuurde dumptruck

DJB Engineering Ltd werd opgericht in 1973 in Peterlee, County Durham in England door Engineer David John Bowes Brown.

Zijn voorletters David John Brown vormen dus de firma naam. Het bedrijf bouwde zijn eerste Articulated Dump Truck (ADT) model D250 in 1974, gebaseerd op een Caterpillar aandrijflijn. Daarnaast werden de trucks exclusief verkocht via het wereldwijde Caterpillar dealer netwerk omdat alle belangrijke componenten Caterpillar onderdelen waren.

De range van modellen en verkopen groeide gestaag toen Caterpillar in 1985 besloot het design en merk DJB volledig over te nemen en te integreren om zo ook de ADT, vertaald in het Nederlands: Knikgestuurde Dump Trucks toe te voegen aan zijn toch al omvangrijke grondverzet machine assortiment.

In deze Making-of DJB D350 Knikgestuurde dumptruck oftewel "kijkje achter de schermen" kunt u zien hoe dit custom model tot stand is gekomen. Ciprian Ursulescu leidt u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de DJB D350 Knikgestuurde dumptruck ziet ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Ciprian en Wouter

Het maken van het prototype deel 1

Het maken van het prototype deel 2

Het bouwen van het eerste proef model deel 1

Klaar!

Op zaterdag 22 maart 2014 tijdens de 23e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede, was het schaalmodel van de DJB D350 Knikgestuurde dumptruck voor het eerst te bewonderen.

Meer Making-of