Open menu
NL EN

FireKing bosbrand bestrijdings voertuig - CypModels

22 maart 2014

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu van CypModels is klaar de ontwikkeling en bouwen in schaal 1:50 van de:

  • FireKing bosbrand bestrijdings voertuig

De FireKing is een in Australiƫ gebouwd bosbrand bestrijdings voertuig, ontworpen door het Ierse bedrijf Timoney Technology Ltd. en geproduceerd door THALES.

De FireKing is afgeleid van de Bushmaster pantserinfanterievoertuig en in gebruik bij diverse brandweer korpsen in Australiƫ. De FireKing biedt de bemanning in het voertuig een volledige bescherming tegen de hitte van een felle bosbrand middels een uniek combinatie van hitte werende materialen en een eigen sprinkler installatie. Dus mocht de bemanning tijdens een bosbrand ingesloten raken door het vuur dan kunnen ze er dankzij hun FireKing altijd levend uit ontsnappen. Indrukwekkend!

In deze "Making-of FireKing bosbrand bestrijdings voertuig" oftewel "kijkje achter de schermen" kunt u zien hoe dit custom model tot stand is gekomen. Ciprian Ursulescu leidt u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de FireKing zal zien ontstaan.

Speciale dank aan onze brandweer vrienden "Down Under" voor hun hulp met het verzorgen van de benodigde technische informatie en foto's: Martin Winters, Steven Schueler, Lucas Hobbs en Adrian Hazel. Zonder hun hulp was dit project niet gelukt!

Veel kijk en leesplezier!

Ciprian en Wouter

Het maken van het prototype deel 1

Het maken van het prototype deel 2

Het maken van het prototype deel 3

Klaar!

Op zaterdag 22 maart 2014 tijdens de 23e Modelshow Europe in de bloemenveiling van Plantion te Ede, was het schaalmodel van de FireKing bosbrand bestrijdings voertuig voor het eerst te bewonderen door de verzamelaars.

Dit unieke model van de FireKing bosbrand bestrijdings voertuig wordt alleen op verzoek voor u gebouwd.

Mocht u dus interesse hebben in dit gebouwde schaalmodel of kit neem dan contact met Ciprian via contact@cypmodels.com. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt.

Meer weten over de unieke modellen van CypModels? Neem een kijkje op de website van CypModels.

Ciprian en Wouter

Meer Making-of