Open menu
NL EN

Trail King scraper dieplader - ASAM Models

6 augustus 2018

Custom schaalmodelbouwers Carol en Wouter zijn recent gestart met het bouwen van een:

  • Trail King scraper trailer

In deze Making-of Trail King scraper trailer oftewel "kijkje achter de schermen" zullen zij u de komende periode laten zien hoe dit custom model tot stand zal komen.

Carol en Wouter leiden ons middels de bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen door het bouwproces, zodat u op basis van de wit metalen kit van Keystone Models MFG in schaal 1:48, stap voor stap, een uniek schaalmodel van de Trail King scraper trailer ziet ontstaan. Natuurlijk gaat Carol nog een stap verder door het toevoegen van een aantal kleine extra details die net het verschil maken van deze zware jongen om zo een niet van echt te onderscheiden replica te creëren. KIJKEN!

Veel kijk en leesplezier!

Carol en Wouter

De kit

De kit wordt tegenwoordig uitgebracht door Keystone Models MFG, een onderdeel van Keystone Construction Diecast uit Amerika, gerund door Butch Diggins.

Butch Diggins heeft een aantal jaren geleden van alle Amerikaanse modellen de mallen en resterende onderdelen overgenomen van ASAM (voorheen Hartsmith) gerund door de heren Alan Smith en Anthony Molay. In hun toenmalige leveringsprogramma zat dus ook de hieronder afgebeelde kit "T318 - Scraper Lowloader trailer".

De doelstelling van Keystone Models MFG is om van deze Amerikaanse modellen lijn voor de verzamelaars zowel (custom) gebouwde schaalmodellen als kits te blijven produceren en als vanouds te leveren met daarbij veel aandacht voor detail en als verbetering met een hardere samenstelling van het gebruikte wit metaal.

De Trail King scraper trailer zal eenmaal gebouwd getrokken worden door de Caterpillar CT680 8x4 trekker en als lading zal de Caterpillar 627K Scraper dienen. Een mooi project in het vooruitzicht!

De onderdelen

Nadat de kit van Keystone Models MFG is uitgepakt volgt de eerste controle of alle wit metalen en overige onderdelen zoals de decals /stickers en rubber banden van de Trail King scraper trailer aanwezig zijn.

Onze kit is compleet, alle onderdelen zijn voor zover we konden controleren aanwezig. Omdat er geen onderdelenlijst of bouwinstructie bij deze kit is meegeleverd moeten we wel zelf uitvinden hoe een en ander in elkaar gezet moet worden. Gelukkig vonden we op het internet nog de foto's van het gebouwde model van de Trail King scraper trailer in de verzameling van Ken en wat we niet wisten of op de foto's konden zien, bijvoorbeeld de plaatsing van de luchtketels hebben we nagevraagd bij Butch die daarop meteen enkele aanvullende foto's stuurde. We konden gaan bouwen!

De start

Het begint met proef passen en indien nodig wordt elk afzonderlijk onderdeel eerst nog bijgewerkt. Dit omvat voornamelijk het zeer voorzichtig weg vijlen van overtollig wit metaal giet materiaal en het beter passend maken van de onderdelen die later samengevoegd dienen te worden.

In deze 1e ronde worden tevens alle onderdelen voor de eerste keer grondig schoongemaakt en ontvet.

Wordt deze week vervolgd....

Meer Making-of