Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

O

OEM

OEM (uit te spreken als losstaande letters) is de afkorting van Original Equipment Manufacture en betekend in het Nederlands vertaald: Origineel product fabrikant. Caterpillar heeft een breed scala aan geïntegreerde componenten en systemen verdeeld in zes categorieën: Gedeeltelijke machine systemen, Onderstellen, Aandrijflijnen, Hydraulica, Elektronica en Kabines & machinisten werkstations die de OEM robuuste en betrouwbare componenten en systemen biedt, die qua prestaties perfect zijn afgestemd op de specifiek vraag en toepassingseisen op zijn behoefte.

Ik noem slechts enkele OEM’s die gebruik maken van Caterpillar: MTS, Vermeer, Oshkosh, Roadtec, Haulmax, en Tiger. Schaalmodellen van deze OEM's zijn te vinden in mijn Collectie categorie “PoweredbyCat”.

Old Style Manufaktur

Old Style Manufaktur wordt gerund door Steffen Drascher uit Duitsland en is gespecialiseerd in het custom "verouderen" van (Caterpillar) schaalmodellen in alle schalen. Nieuwsgierig geworden.......

Oshkosh

Oshkosh Corporation ontwerpt en bouwt 's werelds zwaarste speciale vrachtwagens, carrosserieën en toegang apparatuur door schouder aan schouder samen te werken met de mensen die ze gebruiken. Als OEM hebben ze een breed product scale dat voorzien is van een Caterpillar krachtbron. Schaalmodellen van Oshkosh zijn te vinden in mijn Collectie categorie PoweredbyCat

Otter Bro Customs

Otter Bro Customs (OBC) wordt gevormd door Chris, Jim en Gary Otter. Alle drie de broers zijn zeer getalenteerde custom schaalmodel bouwers. Hun focus ligt op zeer kleine oplages en unieke "one of a kind" (Caterpillar) schaalmodellen die op aanvraag worden gerealiseerd.