Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

N

NAMAC

De NAMAC organiseert al meer dan 30 jaar lang zesmaal per jaar een beurs voor miniatuurauto's, boeken en folders. De beurs in Houten, Nederland behoort met ruim een kilometer tafellengte en meer dan 4000 bezoekers tot de grootste van Europa op dit gebied.Tafelhouders uit Nederland, België, Engeland, Frankrijk, Italië, Duitsland, Tsjechië en nog enkele andere Europese landen zijn hier aanwezig, zodat er voor iedere verzamelaar wel iets te vinden is. De beurs is geopend van 10.00 uur tot 15.00 uur.

Daarnaast brengt de NAMAC zes keer per jaar het clubblad van de NAMAC, Auto In Miniatuur. In ieder nummer staan een aantal vaste rubrieken, waarin het nieuws op miniatuurauto gebied wordt behandeld. Verder wordt er steeds aandacht besteed aan een ander specifiek gebied van de hobby, zoals het verzamelen van bepaalde automerken, voertuigtypes en bouwbeschrijvingen. Uiteraard komt ook het laatste nieuws dat te laat was voor de rubrieken uitgebreid aan bod. Auto In Miniatuur is ook los verkrijgbaar bij de boekhandel en in de kiosk.

Tot slotte vindt je, omdat natuurlijk niet alles past in het blad, op de strakke en overzichtelijk website van de NAMAC een up to date overzichten over de (regio) beurzen, clubdag en heel, heel veel, dagelijks bijgewerkt nieuws van alle schaalmodellen onderbracht in de vaste rubrieken van de Auto in Miniatuur. AANRADER!

Neil Dillon Customs

Neil Dillon is een Ierse custom bouwer van Caterpillar schaalmodellen. De focus ligt op Scrapers en Rupsdozers.

Norscot

Norscot is in 1970 een partnerschap aangegaan met enkele van 's werelds meest iconische merken om hun promotionele productprogramma's te ontwerpen en uit te voeren. Van t-shirts tot gedetailleerde schaalmodellen, niemand doet het zoals Norscot.

Norscot geniet een reputatie voor het produceren van die-cast schaalmodel replica's, die zeer betaalbaar en toch van hoge kwaliteit zijn. 

Norscot bood gedurende twintig jaar meer dan 200 zeer gedetailleerde replica's van schaalmodellen aan, tegen een betaalbare prijs en van hoge kwaliteit, van de meest populaire Caterpillar machines. 

In 2015 werd de licentie van Norscot voor het produceren en leveren van Caterpillar schaalmodellen  overgenomen door Diecast Masters. 

NZ Contractor magazine

Het engelstalige NZ Contractor magazine is de stem van de civiele aannemerij in Nieuw Zeeland. Het biedt lezers het laatste (opninie) nieuws samen met een diepgaande verslaggeving van lopende projecten in het hele land. Het tijdschrift profileert ook prominente mensen en bedrijven binnen de branche.

In de categorie "Classic Machines" vindt u een groeiend aantal interessante artikelen over historische Caterpillar machines en hun Nieuw-Zeelandse connectie.  Van harte aanbevolen!

NZG Modelle

NZG is de afkorting van N├╝rnberger Zinkdruck Guss Modelle GmbH. NZG Modelle, gevestigd in Duitsland, staat wereldwijd bekend en staat garant voor de productie van gedetailleerde constructie schaalmodellen. NZG had een Caterpillar lijn van grondverzet modellen vanaf begin 1970 tot ongeveer 2004, maar deze licentie is toen overgegaan op Norscot.