Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

C

cADSttachments

Onder de naam cADSttachments verschijnen met regelmaat klein serie exclusieve kits die het mogelijk maken een machine variant of een unieke worktool aan uw Caterpillar verzameling toe te voegen.

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, tijdig geïnformeerd worden als er een nieuwe kit uitgebracht wordt volg dan deze website voor het laatste nieuws.

Carol Westerhoff

Carol Westerhoff bouwt en verbouwt miniaturen in schaal 1:50 en zijn voorkeur gaat voornamelijk uit naar vrachtwagens, zwaartransport- en Nederlandse Defensie voertuigen.

Caron Compactor

Caron Compactor is een Amerikaanse bedrijf dat is opgericht eind jaren 60 van de vorige eeuw en sindsdien heeft de Caron Compactor stortplaat- en vuilnisexploitanten voorzien van kwaliteit verdichtingswielen, rups plaaten en pin-op verwisselbare tanden voor verdichtingsmachines voor bijna vijf decennia. Caron Compactor is wereldwijd de marktleider in verdichting innovatie.

Cat Club

Cat Club is opgezet door PON Equipment, de officiële Caterpillar dealer van Nederland. Ben je fan van Caterpillar en Caterpillar machines? Ben je trots op je vak als machinist op een Caterpillar machine? Dan ben je van harte welkom bij de Cat Club! De club van Pon Equipment houdt je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen, nodigt je uit voor open dagen, fabrieksbezoeken en - niet te vergeten - de jaarlijkse machinistenreis!

De Cat Club is toegankelijk voor alle machinisten die werken op graafmachines (inclusief speciale uitvoeringen), wielladers, dozers, dumpers, dumptrucks, walsen, asfaltmachines, asfaltafwerkmachines, motorgraders, schrankladers, graaflaad combinaties en verreikers. Maar zeker ook voor ALLE fans van het merk Caterpillar en Pon Cat!

Cat Rental Store

Cat Rental Store, ALLES BIJ DE HAND OM UW WERK MAKKELIJKER TE MAKEN.DE verhuurder waar u op kunt rekenen voor alle uitrusting die u wilt huren. De Cat Rental Store heeft een compleet productengamma van Caterpillar en andere toonaangevende merken om aan bijna alle bouwbehoeften te voldoen, van betonzagen tot zware bouwmachines.

Caterpillar

Caterpillar Een strategische speler wereldwijd. Al 100 jaar is Caterpillar Inc. bezig met het bouwen van de infrastructuur van de wereld en, in samenwerking met haar wereldwijde dealernetwerk, met het bewerkstelligen van positieve en duurzame verandering in alle werelddelen. Caterpillar loopt voorop in de technologie en is de meest vooraanstaande fabrikant ter wereld van bouw- en mijnbouwmaterieel, diesel- en aardgasmotoren en industriële gasturbines.

Caterpillar Conversion Table

Caterpillar omreken tabel helpt u om snel de Amerikaanse eenheden voor afstanden en inhouden om te zetten naar ons metrische systeem.

Caterpillar Mining

Caterpillar Mining gebruikt het brede Caterpillar portfolio om de juiste mensen, producten, technologieën en diensten samen te brengen om aan de behoeften van de mijnbouwindustrie te voldoen. Ongeacht de grootte, het type of de complexiteit van uw bedrijf, hun doel is om u te helpen uw apparatuur, mensen en uw algehele bedrijfsvoering te optimaliseren.

From underground coal mines in Chile to surface gold mines in Mali to the oil sands of Canada, Caterpillar products are hard at work around the world—drilling and digging, loading and hauling, grading and dozing. And Caterpillar Mining employees and dealers are there, too—working alongside their customers to help them mine efficiently and productively while doing the utmost to protect the health and safety of miners, the environment and the communities where mining companies operate.

Caterpillar biedt de breedste lijn van ondergrondse en bovengrondse mijnbouw machines in de industrie, en het dealernetwerk om elke mijnbouwregio ter wereld te ondersteunen op basis van de slogan "TOGETHER, WE'RE MINING BETTER"

Caterpillar Stripboeken

Tijdens de jaren 1950 van de vorige eeuw verspreide Caterpillar Co, Peoria, Illinois via haar dealer netwerk "Operators- en Onderhoudshandboeken" in een semi-stripboek formaat. De stripboeken, waren in feite educatieve publicaties van Caterpillar bestemd voor volwassen klanten die gebruik maakten van Caterpillar machines.

In de Mini Movers - Caterpillar Scale Model Group op Facebook hebben we een speciaal foto album aangemaakt om alle Caterpillar stripboeken in onze collectie met u te delen. #KIJKEN

Caterpillar Visitors Center

Caterpillar Visitors Center, in Peoria, Illinois, USA, isn't your average museum! Your visit begins with a virtual ride in the bed of a massive two-and-a-half story Caterpillar 797F Mining Truck. Learn how Caterpillar's story began as two companies came together to build Caterpillar on the foundation of innovation and customer focus. Unleash your inner engineer as you design your very own Caterpillar machine. Test your skills on a simulator to see first-hand what it's like to operate equipment the way our operators do, and no visit is complete without climbing in a track-type tractor. The place to be in Peoria, Illinois!

Classic Construction Models (CCM)

Classic Construction Models (CCM) maakt in gelimiteerde uitgaven schaalmodellen in messing museum kwaliteit of in diecast materiaal.

Classic Machinery Network

Classic Machinery Network - www.classicmachinery.net (CMN) is een groeiend Engelstalig forum met een kleine 27.067 leden, goed voor meer dan 122.995 posts in een dikke 10.000 topics over alle facetten van de "golden oldies en klassiekers" in bouw- en grondverzetmachines inclusief Caterpillar machines en schaalmodellen.

CONEXPO-CON/AGG

CONEXPO-CON/AGG is absoluut de internationale ontmoetingsplaats voor bouwmaterieel. Gehouden in Las Vegas, Amerika, om de drie jaar, toont deze vakbeurs de nieuwste apparatuur, producten, diensten en technologieën. CONEXPO-CON/AGG staat garant voor de onthulling van de nieuwste apparatuur, technologie en ontwikkelingen in de industrie. Van inmens "Big Iron" tot baanbrekende innovaties, het is allemaal verzameld op een plek om u te helpen slimmer te werken. CONEXPO-CON/AGG 2026 3-7 Maart 2026. Als het nieuw is, is het hier!

Conrad Modelle

Conrad Modelle (voorheen Gescha) is een Duitse fabrikant van diecast schaalmodellen, hoofdzakelijk in schaal 1:50, als promotie-modellen voor (zwaar) transport-, grondverzet-, en kraan fabrikanten. Conrad had een Caterpillar lijn van grondverzet modellen vanaf eind jaren’60 tot ongeveer 1992, maar de licentie is overgegaan op Norscot.

Cranes Etc

Cranes Etc is toegewijd aan het verstrekken van reviews van schaalmodellen van (Caterpillar) grondverzet en aanverwante bouwmachines om verzamelaars te helpen beslissen welke modellen ze zouden kunnen kopen.

Gerund door Ian Webb die Engelstalige recensies deelt van schaalmodellen van grondverzet-, hijs-, bouw-, mijnbouw- en aanverwante machines, maar ook vrachtwagens en zwaar transport, in 1:50 / 1:48 en andere schalen met veel (close up) foto's en aanvullende achtergrond informatie en vaak voorzien van video's van het Cranes Etc TV kanaal op YouTube.

Creatpshop

Creatpshop is een kleine Franse onderneming die in gelimiteerde series schaalmodellen van zeldzame en bijzondere (Caterpillar) wegenbouw machines, vrachtwagens en toebehoren uitbrengt die je als onderweg bent in Frankrijk zeker tegen kunt komen.

CVS Modeltrucks

CVS (Charles van Someren) Modeltrucks is ontstaan uit zijn passie voor trucks. Trucks zijn bij hem van huis uit met de paplepel ingegeven, dit wil zeggen dat vroeger bij zijn ouders vele chauffeurs over de vloer kwamen. Charles liep daar als kleine jongen tussen en vond dat prachtig!

Charles is nu zo’n ruim 35 jaar geleden hobbymatig begonnen met bouwen, maar sinds enkele jaren heeft hij van zijn hobby zijn werk kunnen maken. Sinds eind 2021 is hij ook een officieel verkooppunt van Tekno bouwkits en onderdelen. Daarnaast stelt hij ook zelf exclusieve bouwkits samen die hij te koop aanbiedt.

Exclusief leverbaar vanuit Amerika nu 3D geprinte (Caterpillar) Hulpstukken onder de noemer "3D Onderdelen grondverzet" voor schaal modellen van grondverzet machines in schaal 1:50.  

Al dit moois is verkrijgbaar via de CVS Model Trucks webshop en af te halen op de beurzen en evenementen waar CVS Modeltrucks aanwezig is. Van harte aanbevolen!  

CypModels

CypModels is een kleine Roemeense onderneming die in gelimiteerde series schaalmodellen van zeldzame en bijzondere civiele- en militaire voertuigen uitbrengt.

CZM

CZM, opgericht in 1976 en gevestigd in Ellabell, Georgia, is de toonaangevende fabrikant van funderingsboorinstallaties in Noord-Amerika en biedt een uitgebreide lijn boorinstallaties die zijn ontworpen voor een verscheidenheid aan funderingstoepassingen.

Hun OEM producten wordt volledig in Amerika vervaardigd met behulp van Caterpillar machines en is ontworpen door een team van zeer bekwame ingenieurs om de meest productieve en betrouwbare partner op de markt te zijn. De machines van CZM worden veel gebruikt in de algemene bouwsector, hoogspanningslijnen, nutsvoorzieningen, stortplaatsen en olie en gas. Het (tot nu toe enige officieel uitgebrachte) schaalmodel van CZM is vinden in mijn Collectie categorie PoweredbyCat.