Open menu
NL EN

ABC

Deze ABC pagina wordt gevormd door een alfabetische overzichtslijst van de in deze website met het icoon gemarkeerde tekst, woorden, namen, of foto's. Door op het icoon te klikken wordt u direct geleidt naar meer achtergrondinformatie, een toelichting, bronvermelding en/of verantwoording over het gelinkte item.

Tevens vindt u hier de directe linken naar (Nederlandse) bedrijven die Caterpillar machines gebruiken, OEM fabrikanten, schaalmodel fabrikanten, evenementen & shows, fan sites, custom schaalmodelbouwers, forums en (online) schaalmodel winkels.

B

Barber-Greene

Barber-Greene opgericht in 1916 door de Amerikaanse werktuigbouwkundigen Harry H. Barber en William B. Greene, was een bedrijf opgericht om gestandaardiseerde machines te verkopen die kleine handmatige taken mechanisch en daardoor dus veel economischer konden uitvoeren. Het bedrijf, gevestigd in Preston, Engeland is echter vooral bekend geworden als pionier op het gebied van asfalteer machines sinds de introductie in 1941.

Caterpillar heeft Barber-Greene in 1991 ingelijfd. Sindsdien is onder naam de BGP-group, als een onafhankelijk bedrijf in het Verenigd Koninkrijk, de verkoop gestart van een nieuwe lijn van asfaltmachines die zijn door ontwikkeld op basis van de oude Barber-Greene modellen.

Bauforum24

Bauforum24 is het Duitstalige forum voor (Caterpillar) grondverzet- en bouwmachines. Meer dan 34.324 leden, Meer dan een 805.196 berichten verspreid over 76.946 onderwerpen. Overzichtelijk opgedeeld in een portaal, forum en eigen web TV kanaal raakt u hier niet gauw uitgekeken.

bauma

bauma is de Internationale vakbeurs voor Bouw voertuigen, Kranen, Grondverzet- en Bouwmachines.Gigantische machines op 605.000 m² tentoonstelling ruimte met meer dan 3.700 exposanten en ongeveer 620.000 bezoekers uit 200 landen, maakt de bauma de grootste- en misschien wel de meest indrukwekkende beurs in de wereld. Echter, de onbetwiste toonaangevende internationale vakbeurs is ook boeiend omdat hij zo veelomvattend is. De beurs beschikt over alle sectoren, alle marktleiders en tal van innovaties. Gehouden om de 3 jaar in München, Duitsland. De 34e Editie vindt plaats van 07-13 april 2025.

Bedankt (Thanks)!

Margreeth, Yannick & Kenneth, Ad, Anton, Daniel, Gertjan, Hans, Klaas,  Simona, Thomas and Urs.

BouwmachineFORUM

BouwmachineFORUM is hét Nederlandstalige forum met meer dan 8976 leden die discussiëren over de grondverzet & bouwmachines sector in meer dan 667737 binnen 15031 onderwerpen. Groots en overzichtelijk opgezet barst het van de actualiteit en vormt het een betrouwbare bron van informatie over diverse machines en schaalmodellen, waarin Caterpillar uiteraard niet ontbreekt!

BouwMachines

BouwMachines is hét maandblad voor de grondverzet, weg- en waterbouw en sloop- en recyclingbranche dat kopers en gebruikers van bouwmaterieel ondersteunt in het succesvoller runnen van hun bedrijf. BouwMachines onderscheidt zich van andere vakmedia door naast berichtgeving over nieuwe machines ook de ondernemende en bedrijfsmatige kant van het werken met ‘het koude staal’ te belichten. De pay off geeft in drie woorden exact de kern van het merk weer: BouwMachines is ‘ondernemend in bouwmaterieel’.

Bouwmachinesvannu

Bouwmachinesvannu is de website van Huub van Dijk. Hij bouwt aan een uniek digitaal foto museum van Nederlandse aannemers, hun (Caterpillar) bouwmachines en de mensen die er werkzaam waren op projecten in binnen en buitenland vanaf 2006 en zo ontstaat het logische vervolg op zijn website Bouwmachinesvantoen.

BouwmachinesvanToen Archief

BouwmachinesvanToen Archief is destijds gestart als de foto archief website van Huub van Dijk en nu volwaardig onderdeel van het de stichting BouwmachinevanToen. Naast het BouwmachinesvanToen museum (aanrader!) vormt dit BouwmachinesvanToen Archief een uniek digitaal foto museum en vind je er (Caterpillar) foto’s en informatie betreffende de geschiedenis van Nederlandse ondernemingen in de Grond, Weg- en Waterbouw en fabrikanten van bouwmachines.

BouwmachinesvanToen Museum

Het BouwmachinesvanToen Museum, te Vinkel is een nieuw museum met werkende bouwmachines waar de geschiedenis van het Nederlands GWW materieel tot leven komt, een belevenis voor jong en oud, een unieke locatie voor de liefhebber en een uitdagende omgeving voor vrijwilligers.

Het BouwmachinesvanToen Museum bied naast het museumbezoek ook een uitstekende gelegenheid voor vergaderingen, recepties, bijeenkomsten, (bedrijfs)feesten of evenementen zoals de jaarlijkse BouwmachinesvanToen Ruilbeurs.

Op een prettige, informele, zakelijke of persoonlijke manier kunnen u en uw gasten elkaar ontmoeten. Alles kan, informeer bij naar de mogelijkheden. Van harte aanbevolen!

BouwmachineWeb.com

BouwmachineWeb.com is het bouwmachine portaal voor Nederland en Vlaanderen dat haar bezoekers voorziet van productnieuws, reportages, machine- en voertuigimpressies, foto’s en nog veel meer. De nadruk ligt vooral op (Caterpillar) grondverzet-, sloop- en recycling machines en bouw- en zwaar transport.

Eind 2007 gestart door een kleine groep enthousiastelingen die zeer bescheiden iedere werkdag probeerde nieuws te publiceren en reportages te maken van open dagen, evenementen en beurzen in de branche.

Inmiddels vele jaren verder is een breed netwerk opgebouwd, waardoor BouwmachineWeb.com haar bezoekers nog beter van vakgericht nieuws kan voorzien. De nadruk ligt op de Nederlandstalige bezoeker uit Nederland en Vlaanderen, maar de statistieken wijzen uit dat de website tot ver over deze landsgrenzen ook goed wordt bezocht.

Het team van BouwmachineWeb.com is werkzaam in de branche en heeft zelf veel technische kennis in huis, zodat men tegen de (Caterpillar) machines, voertuigen en aanverwante producten aankijkt met de blik van een kritische eindgebruiker. Het team heeft zelf de feeling om de machines te bedienen en/of te besturen en dat maakt met recht BouwmachineWeb.com uniek.

Buffalo Road Imports

Buffalo Road Imports Diecast scale models (BRI) biedt de verzamelaar en liefhebber de grootste keuze en de grootste voorraad van bouwmachines modellen wereldwijd, waaronder nieuwe en oude modellen, kits, boeken, onderdelen en catalogi sinds 1978. Uw adres voor dat ene unieke model en ouderwetse service door Brandon Lewis en zijn team. Buffalo Road Imports verzend wereldwijd. Van harte aanbevolen!