Open menu
NL EN

Caterpillar 980C Wiellader - CypModels

18 augustus 2020

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu van CypModels is klaar met zijn custom volgende project het ontwikkelen en hand gebouwd realiseren in schaal 1:50 van de:

  • 980C Wiellader

De Caterpillar 980C Wiellader is de opvolger van het 980B model en werd geïntroduceerd in 1979 en alleen in Amerika gefabriceerd. Deze machine was uitgerust met een Caterpillar 3406 vier cilinder diesel motor goed voor een vermogen van 201kW zodat er 7000kg materiaal per keer verplaats kan worden.

Specificatie highlights:

  • Motor: Caterpillar 3406 Diesel motor
  • Netto vermogen: 201kW
  • Maximaal voertuig gewicht (geladen): 26.310kg
  • Maximaal Laadgewicht: 7000kg
  • Maximaal Laadvermogen: 4.0m3
  • Maximaal rijsnelheid: vooruit: 34.6km/h en achteruit: 39.6km/h

In deze Making-of Caterpillar 980C Wiellader oftewel "kijkje achter de schermen" kunt u zien hoe dit custom model tot stand is gekomen. Ciprian Ursulescu heeft middels zijn bouwimpressie foto's zijn vorderingen vastgelegd zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de 980C Wiellader zal zien ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Ciprian en Wouter

Het ontwikkelen van het prototype

Aan de hand van foto's van de echte machine en met behulp van de originele specsheets van de fabrikant voor de exacte maatvoering wordt met de hand een eerste proefmodel gebouwd.

Het maken van het prototype

Nadat het prototype succesvol is ontwikkeld, kan het allereerste schaalmodel van kunsthars in de mallen worden gegoten en na de nodige aanpassingen en verbeteringen zorgvuldig worden samengevoegd tot het eerste gebouwde prototype.

Dit unieke model van de 980C Wiellader wordt geproduceerd in een “Old Highway Yellow” civiele uitvoering in een zeer gelimiteerd aantal en derhalve maar beperkt beschikbaar voor de verzamelaar.

Mocht u dus interesse hebben in dit hand gebouwde schaalmodel of kit van de 980C Wiellader stuur mij dan e-mail en ik zal uw verzoek door geven. Alleen dan bent u verzekerd dat het model ook daadwerkelijk voor u geproduceerd wordt. De custom bouwer verstuurd zijn modellen wereldwijd tegen actuele verzendkosten en betaling is mogelijk met PayPal.

Meer Making-of