Open menu
NL EN

DJB D35 Knikgestuurde dumptruck - CypModels

30 juni 2014

Custom schaalmodel bouwer Ciprian Ursulescu van CypModels is klaar met zijn volgende project het ontwikkelen en bouwen in schaal 1:50 van de:

  • DJB D35 Knikgestuurde dumptruck

DJB Engineering Ltd werd opgericht in 1973 in Peterlee, County Durham in England door Engineer David John Bowes Brown.

Zijn voorletters David John Brown vormen dus de firma naam. Het bedrijf bouwde zijn eerste Articulated Dump Truck (ADT) model D250 in 1974, gebaseerd op een Caterpillar aandrijflijn. Daarnaast werden de trucks exclusief verkocht via het wereldwijde Caterpillar dealer netwerk omdat alle belangrijke componenten Caterpillar onderdelen waren.

De range van modellen en verkopen groeide gestaag toen Caterpillar in 1985 besloot het design en merk DJB volledig over te nemen en te integreren om zo ook de ADT, vertaald in het Nederlands: Knikgestuurde Dump Trucks toe te voegen aan zijn toch al omvangrijke grondverzet machine assortiment.

In deze Making-of DJB D35 Knikgestuurde dumptruck" oftewel "kijkje achter de schermen" kunt u zien hoe dit custom model tot stand is gekomen. Ciprian Ursulescu leidt u middels zijn bouwimpressie foto's met kleine toelichtingen van mij zodat u geleidelijk aan een uniek schaalmodel van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck ziet ontstaan.

Veel kijk en leesplezier!

Ciprian en Wouter

Het maken van het prototype deel 1

Klaar!

Het proefmodel van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck in schaal 1:50 is volledig afgebouwd en gespoten. Klaar voor Actie! Klaar voor de verkoop! Tijd om uw schaalmodel van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck gebouwd of als kit te bestellen!

De verkoopprijs van dit zeer gelimiteerde model bedraagt 200,- euro voor een volledig gebouwd en gespoten model en 110,- euro voor een ongebouwde kit. Bij grotere afname wordt korting gegeven. Dit unieke model van de DJB D35 Knikgestuurde dumptruck wordt geproduceerd in een zeer gelimiteerd aantal en is alleen beschikbaar voor de echte verzamelaar.

Meer weten over het bestellen van dit unieke model van CypModels? Neem een kijkje op de website van CypModels.

Meer Making-of