Open menu
NL EN

Caterpillar D9G Dozer met 9C Duw blad

Caterpillar D9G Dozer met 9C Duw blad
Mini specs
Fabrikant:
CCM
Nummer:
CCMD9G9C
Schaal:
1:48
Jaar:
2018
Status:
Gesloten Editie
Gelimiteerde productie:
500

Het model van de Caterpillar D9G Dozer in 1:48 is in 2018 door CCM uitgebracht.

Dit diecast schaalmodel van de Caterpillar D9G Dozer met 9C Duw blad is in een gelimiteerde oplage van slechts 500 stuks in 2018 vervaardigd door CCM in schaal 1:48. Het schaalmodel is verpakt in een luxe geschenkdoos en voorzien van een getekend certificaat. Ik ben nu als gelukkige verzamelaar in het bezit van #220.

Het in schaal 1:48 door CCM uitgebrachte diecast model van de Caterpillar D9G Dozer met 9C Duw blad is een perfect verkleinde replica van de echte machine. Alle aspecten en details van de D9G zijn weergegeven naar het gebruikelijke hoge niveau van CCM met inbegrip van de hydraulische leidingen, het motorhuis geeft vol zicht op het motorblok en zowel het 9C Duw blad als het achterop gemonteerde duw blok zijn functioneel en natuurgetrouw weergegeven: De machinist kan direct aan de slag! 

Een zeer compleet uitgevoerd schaalmodel en een welkome aanvulling in mijn Caterpillar D9 Dozer series. Die mede door de komst van deze uitvoering nu ineens uit drie verschillende machine uitvoeringen bestaat.

Mocht u in het bezit zijn van actie foto's, specsheets of folders van de 1:1 Caterpillar 9G Dozer met 9C Duw blad dan zie ik uw reactie graag tegemoet op info@minimovers.nl

Caterpillar D9G Dozer met 9C Duw blad

Geïntroduceerd in 1961 als vervanger van de Caterpillar D9E werd de Caterpillar D9G Dozer geproduceerd in Amerika met serienummer #66A. Uitgerust met een Caterpillar D353 turbo diesel motor en daarmee goed voor 385hp vermogen. Het bedrijfsgewicht bedraagt 31.072 kg en een breedte van 3.10m. De productie stopte in 1974 en toen werd het model opgevolgd door de Caterpillar D9H.

Uitgerust met het Caterpillar 9C Duw blad en achterop gemonteerde Duw blok bood deze configuratie flexibiliteit in duw- en laden situaties. Het Caterpillar 9C Duwblad is gemonteerd op het hoofdframe en heeft rubberen veren achter het blad om schokcontact onderweg te absorberen.

Caterpillar_D9G 9C_Specsheet (0).pdf

Binnen deze serie